Frissítés

Koronavírus kontaktkövető API-t kapott a HMS Core

A HMS Core legújabb, 4.1.0.301-es verziója elhozza a Huawei új Contact Shield API-ját, ami a koronavírus terjedésének követésével kapcsolatban tud segíteni.

Koronavírus kontaktkövető API-t kapott a HMS Core

A Huawei némileg lassan kapcsolt ezen a téren annak ellenére, hogy Kínából startolt el az év elején a COVID-19 járvány. A Google és az Apple már áprilisban bejelentette, hogy elérhetővé teszi a megfelelő API-t, aminek segítségével a kontaktkövetést lehetővé teszi. A Huawei némileg késve, júniusra hozta meg a saját megoldását.

Az új Contact Shield gyakorlatilag ugyan azt tudja, mint a Google és az Apple megoldása, a Bluetooth Low Energy (BLE) technológiával tudja felderíteni a közelben lévő eszközöket, azokkal információt cserélni és szükség esetén jelezni.

A Contact Shield API-t a COVID-19 kontaktkövető alkalazások számára fejlesztette a Huawei. Ezen alkalmazásokban, ha valaki koronavírusos, akkor azt meg tudja jelölni, ezt követően anonim módon jelzi azon felhasználóknak, akik a közvetlen közelében voltak a telefonjukkal, hogy esetlegesen koronavírusos közelében járhattak. Természetesen ezen alkalmazások akkor működnek megfelelően, ha kellően sok ember használja azt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az API-hoz kizárólag olyan fejlesztők férhetnek hozzá, amelyek kormányok által feljogosítással rendekeznek kontaktkövető alkalmazás fejlesztésére.

Az API azért is volt fontos, mert a Google támogatással rendelkező okostelefonok ugyan tudják használni a kormányok kontaktkövető alkalmazásait, azonban az új HMS-es modellek nem fértek ehhez hozzá. Az API-t az adott alkalmazásokba integrálva azonban működni fog az újabb Huawei eszközökön is a funkció.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával