Frissítés

Leállnak egyes alkalmazások egy hiba miatt

Március 23-án reggel több felhasználó is arra ébredhetett, hogy indítás után sorra omlanak össze az androidos appok. A hibát a Google rendszere okozza, viszont könnyen megoldható az elhárítás.

Így telepíthetsz Google Play-t a Huawei P40 Lite-ra

Világszerte tapasztalható a probléma, amely főleg a Google appokat érinti (Gmail, Google kereső, Google Play alkalmazások)), de nem közvetlenül a Google-höz köthető appok esetében is megjelent a hiba. Az okozója a Google WebView alkalmazás egy frissítése okozhatja.

A hiba megoldása

  1. Lépj a Beállítások / Alkalmazások / Alkalmazások menübe, majd a jobb felső sarokban lévő három pontra nyomj rá és válaszd ki a “Rendszerfolyamatok mutatása” opciót.
  2. Keresd meg az Android System Webview-t, nyisd meg és az Alkalmazás adatai opciót megnyitva távolítsd el az alkalmazás frissítéseit a Play Áruházon keresztül.
  3. A törlést követően a Play áruház felületen a jobb felső sarokban lévő három pontra nyomj rá és tedd inaktívvá az Automatikus frissítést.
  4. Tedd ugyan ezt a Google Chrome alkalmazással, mert az is használja a WebView szolgáltatás.
  5. Tedd ugyan ezt a Gmail alkalmazással, mert az is használja a WebView szolgáltatás.
  6. Ismételd meg a folyamatot azon appokkal, amelyeknél tapasztalod még ezt a hibát.

A problémát a Google 2021. március 22-i hibajavító app frissítései okozzák, ezt várhatóan megoldja majd egy jövőbeli, következő frissítés, addig a régebbi tud segíteni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával