Hírek

Magyar gyártósor is leállt a Huawei elleni szankciók után

A Huawei elleni amerikai szankciók miatt leállt a Flex Magyarország gyártása is a kínai vállalat felé.

Magyar gyártósor is leállt a Huawei elleni szankciók után

A Napi.hu tudta meg, hogy a Pest megyei Pátyon üzemelő gyáregység, amelyet az amerikai hátterű Flex üzemeletet és a Huawei számára végez bégyártást, leállt, illetve tulajdonost váltott. A májusi amerikai szankciókat követően a Flex Magyarország kénytelen volt felfüggeszteni a Huawei Technologies számára végzett tevékenységét, hiszen azt az USA tiltotta a cégcsoportnak az akkor aláírt rendelettel.

A vállalat bérgyártást végzett Magyarországon a Huawei számára. Ekkor a Huawei a gyártást ideiglenesen átirányította Biatorbágyra a DHL-hez, illetve Komáromba a Cloud Networks Technologyhoz (ez a Foxconn cége). Hosszú távon azonban a kínai érdekeltségű BYD Smart Device Hungary Kft. veszi át a távközlési, hálózati, IKT berendezések és eszközök gyártását.

Mint ismert, a Huawei-nek Kínán kívül Magyarországon, Biatorbágyon van a legnagyobb gyártóközpontja, ahol távközlési termékeket állítanak elő, valószínűleg korábban a Flex is ide szállított be termékeket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Flex Magyarország korábban 360 embert foglalkoztatott Pátyon a gyártásban. A BYD már megkezdte a toborzást, ugyan azt a gyártócsarnokot fogja használni a Prologis Parkban, mint korábban az amerikai vállalat.

Forrás
Napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával