Hírek

Magyarországon is megjelentek az 5G tagadók

Május közepén kapcsolta be a Telenor az 5G teszthálózatát Győr belvárosában, nem kellett sok, hogy megjelenjenek az első 5G-tagadók is az interneten.

Huawei 5G Tour kamion

Korábban felmerült már, hogy milyen egészségügyi hatásai lehetnek az 5G hálózatoknak. A héten, Budapesten tartott a Huawei DigitALL On Tour rendezvényt, amelyben az aktuális 5G-s fejlesztéseket, termékeket mutatta be a vállalat, valószínűleg ezek közül több már itthon is üzemel a különböző teszthálózatokon. Ekkor az újságírói kérdésekre Gecse Mariann, a Huawei Technologies Hungary Kft. kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója elmondta, hogy az 5G hálózatokat, azok egészségügyi hatásait a Huawei mellett számos nemzetközi független szervezet vizsgálta és nem találtak olyan jelet, amely alapján egészségkárosító hatása lenne.

Ennek ellenére elterjedt több fakenews arról, hogy az 5G hálózatok káros hatással járhatnak az emberekre és a többi élőlényre. Természetesen ez elég volt ahhoz, hogy megjelenjenek az 5G tagadók, akik a hamis híreket követve elítélik az 5G hálózatokat és már itthon is találni ilyet.

Magyarországon is megjelentek az 5G tagadók

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A győri 5G teszt hálózat indítását követően a Balaton Tagadók Klubja Facebook oldalának kezelői találtak egy olyan felhasználót, aki már az 5G tagadók közé tartozik. Ő saját elmondása szerint fejfájással küzd a hálózat bekapcsolása óta és a számítógépe alaplapja is “szétégett”. Persze ezek valószínűleg nem köthetők a Telenor 5G hálózatához. Az NMHH és más hazai szervezetek is jó ideje végeznek teszteléseket egészségügyi szempontokból, azonban ahogyan a nemzetközi szakemberek, így itthon sem találtak semmilyen káros jelet.

Ha valaki esetleg a tavalyi madár elhalási esetet hozná még fel, mint az 5G állatokra káros hatását, érdemes elolvasni ezt a cikket, ahol kiderült, hogy az egész egy nagyon jól összerakott álhír, amelyek mögött lévő dolgok tudományosan is bizonyítottak, hogy nincsenek összefüggésben az 5G hálózatokkal.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával