Hírek

Magyarországon vezeti be új szolgáltását elsőnek a Viber

Először Magyarországon teszteli a Viber az azonnali pénzküldési szolgáltatását a Mastercarddal közösen.

A Viber Moneytou funkciója elsőnek kizárólag magyar kibocsátású kártyákkal lesz elérhető, a segítségével azonnali pénzküldésre lesz lehetőség két bankkártya között, akár hátvégén is.

Így kapcsolhatod be a Viberen a sötét módot

Nem véletlen, hogy Magyarországon startol a szolgáltatás, a Moneytou-t ugyanis a Viber és a Mastercard a hazai NeoPay nevű startuppal közösen fejlesztette és a Mastercard MoneySend technológiáját használja. A szolgáltatás közel az összes hazai banki szolgáltató kártyájával elérhető lesz, a K&H, az MKB Bank és a Cetelem bank ügyfelei maradnak ki a startből, előbbi kettő bank kártyái 2020 elején csatlakozhatnak a Viber szolgáltatásához.

Az új szolgáltatás egy régóta formálódó fogyasztói igényre ad választ: az ügyfelek szeretnének a nap bármely percében elérhető fizetési szolgáltatást használni. Közös éttermi számla, irodai ajándék megvásárlása, vagy zsebpénz a gyermeknek készpénz használata nélkül? A Moneytou többek között ezekre nyújt megoldást – mondta Gabriel Ghita, a Mastercard üzletfejlesztési alelnöke.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat, a tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan. Cégünk célja a bővítés első szakaszában az, hogy a funkció több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára megjelenjen az alkalmazásban Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában – mondta a közeli jövőről Benda Gergely a NeoPay alapítója-ügyvezetője.

Ezzel a funkcióval havonta maximum 125 ezer forintot, évente maximum 780 ezer forintot lehet majd átküldeni az EU pénzmosásról szóló szabályozása miatt. A Viber Moneytou  szolgáltatása nem ingyenes. Vasárnaptól péntekig 3000 ft összeg küldéséig 79 forint, felette plusz a többlet rész 1,5%-a. A kezdetben szombatonként az alapdíj csak 49 forint lesz.

Így kapcsolhatod be a Viberen a sötét módot

Ez a megoldás a Viber felhasználóknak új lesz, illetve ahogy írtuk fentebb, a világon elsőnek a magyar felhasználók tudják kihasználni. Azonban azt hozzá kell tenni, hogy a fintech cégek ezt már rég lelépték, a Revolut és a Monese, valamint több mág megoldás is biztosít ingyen pénzküldést éjjel-nappal a felhasználók között, egyes esetekben akár azon kívül is.

Forrás
Portfolio

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával