Akció

Magyarországra érkezik a Huawei P40 Lite 5G

Magyarországon is megjelenik a Huawei P40 Lite 5G okostelefon, ezzel a piac egyik legolcsóbb újgenerációs hálózatokat is támogató ajánlata kerül be elsőnek a Vodafone kínálatába.

Jön a Huawei P40 Lite 5G

Tavasszal debütált a Huawei P40 Lite (amely neve mögé már korábban több kereskedő odatette a 4G jelzést), most pedig hazánkba is érkezik a P40 Lite 5G kiadás. Több szempontból hasonló a 4G-s modellhez, de erősebb hardverrel jön, ára pedig nem feltétlenül rossz. Elsőnek a Vodafone veszi fel a kínálatába, Galaktikus ezüst színben.

A Huawei P40 Lite 5G előlapját 6,5”-os kijelző borítja, 1080×2400 képpont felbontással, amelybe punch hole formájában került a 16 megapixeles szelfi kamera. Alatta az új Kirin 820 5G SoC van, 6 GB RAM-mal, 128 GB háttértárral (NM Carddal akár 256 GB-tal bővíthető). A készülék 4000 mAh kapacitású akkumulátora szupergyorsan tölthető fel a 40 wattos SuperCharge-nak köszönhetően.

Jön a Huawei P40 Lite 5G

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hátlap némileg változott a 4G-s modellhez képest, hiszen a P40 Lite 5G keskeny, magas kameraszigetet kapott, hasonlót, mint a P40 és P40 Pro, de ahhoz képest nem olyan széles. A négy kamera egymás alatt helyezkedik el, a vaku pedig külön. A főkamera 64 megapixeles lett, ezzel ez a Huawei legnagyobb natív felbontású megoldása. Mellé 8 megapixeles ultra-széles látószögű kamera, 2 megapixeles bokéh kamera és egy 2 megapixeles makró került, így elsősorban a főkamera, ami különbség lesz a P40 Lite 4G-hez viszonyítva.

A Huawei P40 Lite 5G okostelefon Android 10 és EMUI 10.1 operációs rendszerrel érkezik, az AppGallery-re és a Huawei Mobile Servicesre építve. Magyarországon elsőnek a Vodafone veszi fel a kínálatába, 2020. július közepétől, feltöltőkártyás csomagban bruttó 139 990 forintos áron lesz elérhető, előfizetéses konstrukciókban biztosan jobb ajánlat is elérhető lesz. Valószínűleg nem véletlen a P40 Lite 5G bevezetése elsőnek a Vodafone-nál, hiszen hazánkban ennél a szolgáltatónál kínálnak majd először az ország több nagyvárosában is kereskedelmi 5G hálózati lefedettséget, igaz elsőnek a belvárosokban, egyetemek közelében.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával