Frissítés

Már 10 millió telefonon és tableten HarmonyOS fut

Mindössze egy héttel azt követően, hogy beindult a HarmonyOS 2.0 frissítés, máris 10 millió készüléken futhat az új operációs rendszer.

HarmonyOS logóJúnius 2-án tartott sajtóbemutatót a Huawei új termékekkel és a HarmonyOS 2.0-val, ezt követően pedig Kínában elindult a rendszer stabil kiadásának frissítése a Mate40, P40, Mate 30 és MatePad Pro szériás okostelefonokra és tabletekre.

A Weibón felbukkant információk szerint egy héttel később már nagyjából 10 millió felhasználó frissített Kínában HarmonyOS 2.0-ra. A Huawei korábbi bejelentése és várakozásai alapján 2021 végére már 300 millió eszközön futna HarmonyOS 2.0, igaz azonban, hogy ez nem csak telefonokat és tableteket jelentene, hanem egyéb okoseszközöket is (az új Watch 3 széria és az okostévék is HarmonyOS-t futtatnak többek között). A kínai piacra vetítve közzétett egy listát a Huawei előzőleg, amely a HarmonyOS 2.0 frissítésről szól korábbi modellekre, itt 2016-ig visszamenőleg számos készüléket frissíteni a Huawei.

HarmonyOS torta egy kínai eseményen

Továbbra sincs információ arról, hogy Kínán kívül mikor jöhet HarmonyOS tabletekre és telefonokra frissítésként. A Huawei P50 széria érkezési ideje még nem ismert, az új MatePadek érkeznek Európába, azonban a meglévő eszközök frissítéseiről nem adott még hírt a gyártó.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával