Hírek

Már az NFL-t is elérte a Huawei ellenes kampány

A Huawei WiFi hálózatot üzemeltet az egyik NFL stadionban, de most az USA kormánye ezt is bojkottálhatja.

Még 2014-ben kötött együttműködési megállapodást a Washington Redskins amerikai foci csapat a Huawei-jel, hogy a FedEx Field nevű NFL stadionjukba telepítsen WiFi hálózatot a lelátókra, amely a mérkőzésekre kilátogatóknak biztosít szabad internet hozzáférést. Cserében a Huawei reklámmegjelenést kapott a stadioban és a Redskins mérközéseinek közvetítése alatt.

Már az NFL-t is elérte a Huawei ellenes kampány

Most az USA egyik kormánytanácsosa, Michael Wessel értesült erről, majd magasabb szintekre terelte aggodalmát, hogy nem hivatalosan panaszt tegyen az együttműködésre a Redskinsnél. Érdekesség, hogy erre csak azt követően került sor, hogy a FedEx Fielden felületein feltűnt a Huawei logó, ezt megelőzően senkit sem zavart az együttműködés.

Indoklása szerint a mérkőzéseket kormánytisztviselők, politikusok is megtekintik a helyszínen és Kína a WiFi hálózaton keresztül kémkedhet utánuk. Bár akár ennek valóságlapaja is volna, valószínűleg az USA kormánya magasabb szintű biztonsági protokollt használ annál, mint sem hogy kormányzati titkok publikus WiFi hálózatokon keresztül kezeljenek a vezetők futball meccsek közben. Mellette pedig azt is fontos kiemelni, hogy a Huawei nem csak tagadja a vádakat a kémkedéssel kapcsolatban, egyerelő sehol nem merült fel erre bizonyíték.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Sajnos a Redskins szurkolók emiatt most bukják az ingyenes WiFi hozzáférést a stadionban addig, amíg a csapatnál más módon nem pótolják azt.

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker