Hírek

Máris lazítana USA a Huawei elleni szankciókon

Az Egyesült Államok lazíthat a Huawei elleni korlátozásain, hogy a meglévő ügyfeleket védje.

A Huawei Technologies jelenleg is számos amerikai vállalatot szolgál ki hálózati megoldásaival. A Donald Trump által kiadott rendelet lehetőséget nyújt arra a kormánynak, hogy csak akkor kereskedhessenek amerikai cégek a Huawei-jel, ha engedélyt kapnak rá. Azzal, hogy feketelistára tették a Huawei, ellehetetlenítenék azon amerikai cégeket, amelyek jelenleg a Huawei-től vásárolnak eszközöket a működésükhöz.

Donald Trump

Bár a héten jelentősen megszigorította a lehetőségeket a kormány, azonban a Reuters értesülései szerint máris egy átmeneti, általános engedélyt fontolgatnak azért, hogy megakadályozzák a meglévő hálózatok karbantartását a kereskedelmi tiltással.

Az engedély lehetséges kedvezményezettjei lehetnek azon internet és mobilhálózat szolgáltatók, amelyek olyan ritkán lakott területeken működnek, mint például Wyoming, illetve Kelet-Oregon, ugyanis ezen cégek az elmúlt években a Huawei-jel közösen építették ki a hálózataikat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya úgy véli, hogy a Huawei Technologies által gyártott távközlési eszközöket fel lehetne használni arra, hogy Kína kormánya kémkedjen ellenük. Ezt a Huawei eddig is folyamatosan tagadta bizonyítékok benyújtására szólította fel az amerikaiakat, azonban eddig sosem került elő semmilyen konkrét bizonyíték.

Source
Reuters

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker