Hírek

Máris lazítana USA a Huawei elleni szankciókon

Az Egyesült Államok lazíthat a Huawei elleni korlátozásain, hogy a meglévő ügyfeleket védje.

A Huawei Technologies jelenleg is számos amerikai vállalatot szolgál ki hálózati megoldásaival. A Donald Trump által kiadott rendelet lehetőséget nyújt arra a kormánynak, hogy csak akkor kereskedhessenek amerikai cégek a Huawei-jel, ha engedélyt kapnak rá. Azzal, hogy feketelistára tették a Huawei, ellehetetlenítenék azon amerikai cégeket, amelyek jelenleg a Huawei-től vásárolnak eszközöket a működésükhöz.

Donald Trump

Bár a héten jelentősen megszigorította a lehetőségeket a kormány, azonban a Reuters értesülései szerint máris egy átmeneti, általános engedélyt fontolgatnak azért, hogy megakadályozzák a meglévő hálózatok karbantartását a kereskedelmi tiltással.

Az engedély lehetséges kedvezményezettjei lehetnek azon internet és mobilhálózat szolgáltatók, amelyek olyan ritkán lakott területeken működnek, mint például Wyoming, illetve Kelet-Oregon, ugyanis ezen cégek az elmúlt években a Huawei-jel közösen építették ki a hálózataikat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya úgy véli, hogy a Huawei Technologies által gyártott távközlési eszközöket fel lehetne használni arra, hogy Kína kormánya kémkedjen ellenük. Ezt a Huawei eddig is folyamatosan tagadta bizonyítékok benyújtására szólította fel az amerikaiakat, azonban eddig sosem került elő semmilyen konkrét bizonyíték.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával