Hírek

Megkezdődött a 6G kutatás és fejlesztés a Huawei-nél

A Huawei rendkívül komoly kutatás és fejlesztés tevékenységet végez, ennek köszönheti azt, hogy az 5G hálózatok esetén is dominálni tudja a piacot. A vállalat készül a jövőre és megkezdze az 5G utáni következő hálózati generáció korai fejlesztését.

Huawei Ottawa Research & Development Center Kanada
A Huawei kanadai kutató és fejlesztő központja, a Ottawa Research & Development Center

Kanadában, az Ottawa Research & Development Centerben kezdte meg a Huawei a korai fázisú kutatását a 6G technológia irányába a kanadai egyetemi kutatókkal közösen, hogy kifejlesszék a következő generációs vezeték nélküli technológiákat.

Az 5G még nagyon új és az 6G felé kacsintgatás része az úgynevezett 5G evolúciónak – mondta Song Zhang, a Huawei kutatási stratéigájárért felelős alelnök.

A Huawei szerint az Ottawában lévő R&D központjuk a jövőben a világ vezető 6G fejlesztési helyszíne lesz.

Természetesen még az 5G is nagyon korai fázisban áll a kereskedelmi elterjedést tekintve. A Huawei eddig 150 ezer bázisállomást szállított le, év végéig ezt 500 ezerig növelné. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a Huawei kapkodna, vagy sürgetné a következő generációt. Egyszerűen a fejlesztések nagyon sok időbe kerülnek. A Huawei még 2009-ben kezdte meg az 5G-s hálózatok kutatását és fejlesztését, akkor amikor még a 4G is újdonságnak számított és 10 év kellett ahhoz, hogy megkezdődjön a piacravezetés.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával