Hírek

Megnöveli az 5G-s fejlesztésekre szánt összeget a Huawei

A Huawei már több országban is elkezdte az 5G termékeinek szállítását és ezeket már számos felhasználó használja is, de a növekedés fenntartása érdekében a vállalat úgy döntött, hogy még nagyobb összeget fektet az 5G fejlesztésbe.

Huawei kutatás-fejlesztés

Azt követően, hogy Kínában is megtörtént az 5G tanúsítványok kiosztása a szolgáltatóknak, a Huawei jelezte, hogy teljes mértékben támogatja az ország 5G-s hálózati fejlesztéseit, valamint bejelentette azt is, hogy 2019-ben az 5G-s kutatás és fejlesztési beruházásai meghaladják majd a 10 milliárd jüant, ez átszámítva kb. 414 milliárd forintnak megfelelő összeget jelent.

A Huawei megjegyezte a bejelentésében, hogy az 5G fejlesztését 2009-ben, 10 éve kezdte meg és azóta 2 milliárd amerikai dollárt fektetett az újgenerációs hálózati szabvány kialakításába. Ennek köszönhetően az 5G fejlesztési kapacitás a chipektől a rendszerszintű hálózati termékekig terjed, így képes end-to-end 5G kereskedelmi megoldást biztosítani a cég.

2019 júniusában a Huawei már 46 kereskedelmi 5G hálózat kiépítésére kötött szerződést világszerte és számos együttműködést kezdeményezett különböző iparágakban, aminek köszönhetően intelligens hálózati, VR, AR, IoV (Internet of Vehicle), távműtétek és intelligens gyártás területén is vannak fejlesztések.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával