Hírek

Mi lesz a GMS-es Huawei-ekkel?

A Washington Post számolt be róla, hogy az USA kormányának Kereskedelmi Minisztériuma nem hosszabbította meg a Huawei leányvállalatait érintő általános licencet, amely kihathat a jövőbeli amerikai-huawei együttműködésekre.

Huawei P30 Pro

A legutóbbi, ideiglenes kereskedelmi engedély 2020. augusztus 13-án járt le, amelyet nem hosszabbított meg az Amerikai Egyesült Államok kormányzata. Ez az ideiglenes engedély korábban lehetőséget biztosított az amerikai vállalatoknak, hogy fenntartsák a kapcsolatot a Huawei-jel bizonyos esetekben, erre volt szükség például ahhoz, hogy a Huawei hálózati komponenseire épülő amerikai mobilszolgáltatók működni tudjanak gond nélkül. A cél az volt, hogy amíg ez az engedély megvan, addig a szolgáltatóknak lehetősége legyen lecserélni a hálózati eszközeit más gyártó termékére, ezzel kivezetve a Huawei-t a hálózatból.

Nincs több Android frissítés?

Sajnos számos hír már tényként számolt be arról, hogy a Huawei telefonjai a jövőben nem kapnak frissítést a Google-től, sem biztonsági javításokat. Voltak olyan oldalak, amelyek egyenen a korábbi modellek GMS licencének visszavonásáról, lejárásáról írtak, azaz hogy a készülékek amelyek ma még futtatják a Google Play Áruházat, a jövőben nem lesznek erre képesek. Ezen hírek nagymértékben tartalmaznak spekulációt.

A GMS-es modellek továbbra is megkapják a támogatást!

A Huawei Technologies Hungary elküldte kérdéseinkre a válaszait, amiben megnyugtatott mindenkiet, a korábbi modelleken ugyanúgy használható lesz a Google Play Áruház, mint eddig és az Android frissítések sem maradnak el.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A teljes válasz ide kattintva érhető el.

EMUI 10 hibajavító frissítés a Huawei P30 Pro modellre

 

Figyelemmel kísérjük a helyzetetés és felmérjük a lehetséges hatásokat – mondta a Washington Post számára a Huawei szóvivője a cikk kapcsán.

 

A Google februárban azt kommunikálta, hogy a kormányzati döntéseknek is megfelelve, de együttműködnek továbbra is a Huawei-jel, hogy biztonsági frissítéseket, rendszerfrissítéseket biztosítsanak a Huawei készülékeknek.

Pénteken (2020. augusztus 14-én) Jose Castaneda annyit közölt a Washington Posttal, hogy az ámeneti licent lehetőséget adott a frissítések küldésére, további információval viszont nem szerette volna a cég kommentálni a helyzetet.

Donald Trump

Oklahoma egyik mobilszolgáltatója, a Pine Telephone Company is a Huawei hálózati termékeit használja, Jerry Whisenhunt vezérigazgató elmondta, hogy a jelenlegi törvények nem kötelezik őket a Huawei komponensek kivezetésére a hálózatból addig, amíg a szövetségi támogatást nem kapják meg azok lecserélésére, egyelőre azonban nem utal sok jel arra, hogy a cserére szánt támogatást kiosztaná a kormányzat a szolgáltatásnak, közben pedig ezek a kisebb szolgáltatók nem képesek saját költségen lecserélni a tiltás miatt a hálózati infrastruktúra lecserélését.

Hogy mi fog történni a jövőben a Huawei korábbi telefonjaival? Valószínűleg továbbra is ugyan úgy használhatók lesznek, mint eddig, gond nélkül, megmarad a GMS támogatás is, illetve valószínűleg a frissítések miatt sem kell aggódni (ahogyan a GMS nélküli P40 széria is folyamatosan kapja a frissítéseket, vagy éppen más gyártók, GMS nélküli modelljei is).

A Washington Post cikke kapcsán feltettük a kérdéseinket a Huawei Technologies Hungary számára is, a hivatalos válaszok itt olvashatók.

Huawei: A GMS-es modellek továbbra is megkapják a támogatást

Forrás
Washington Post

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával