Funkciók

Miért nincs a Huawei-ekben Qi vezeték nélküli töltés?

A Huawei modellek nem támogatják a vezeték nélküli töltést. De vajon miért?

Huawei Mate 10 Pro AnTuTu benchmark teszt

Egyik Huawei okostelefon sem támogatja a vezeték nélküli Qi töltést gyárilag, annak ellenére sem, hogy a Samsung felsőkategóriás modelljei után már az új iPhone-ok is támogatják.

A korábbi Huawei modellek esetén a magyarázat lehetett volna az, hogy a fém hátlapon keresztül nem működik a vezeték nélküli töltés. Azonban az új Mate 10 Pro üveg hátlapot kapott, amivel megnyílna a lehetőség a Qi töltés irányába, azt még sem támogatja.

Az ok, amiért nincs vezeték nélküli töltés

A valós oka annak, hogy nincs Qi töltés a Huawei modellekben, rendkívül egyszerű. A Qi töltés túl lassú.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Mate 10 Pro SuperCharge töltése a 4000 mAh kapacitású akkumulátort 22,5 wattos teljesítménnyel képes feltölteni 1,5 óra alatt 0-ról 100%-ig. Ezzel ellentétben a Qi töltés jelentősen kevesebbet tud. Az alap vezeték nélküli standard 500 mA-rel tölt 5 V mellett, ami 2,5 wattos teljesítményt jelent, azaz nagyjából a tizedét a Super Charge-nak.

Kizárólag a Samsung egyes készülékeiben érhető el az Adaptive Fast Charging vezeték nélküli megoldása, azonban ez is maximum 1 A-es áramerősségre képes 9 V mellett. Ez azt jelenti, hogy 9 wattos teljesítménnyel tölt a Samsung készüléke vezeték nélkül, vagyis ez is csak fele a Huawei vezetékes megoldásának.

Tehát azért nem támogatják a Huawei készülékek a Qi töltést, mert a gyártó úgy látja, hogy a felhasználók sokkal többet érnek egy nagyon gyors töltési lehetőséggel, mint egy lassú, de kábel nélkülivel.

Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy szüksége lenne a Qi töltésre, azt utólagosan összehozhatja, ha beáldozza az USB-C csatlakozóját.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával