Frissítés

Mikor kap EMUI 10.1 frissítést a Huawei telefonom?

A Huawei bejelentette az EMUI 10.1 rendszerverziót, amely először a Huawei P40 és P40 Pro készülékeken jelenik meg.

A vállalat az Android 10 mellett már EMUI 10.1 felülettel szállítja a Huawei P40 és P40 Pro modelleket 2020. áprilisától, illetve várhatóan júniustól a P40 Pro+ modellt.

A Huawei P40 is szerethető lenne, csak az ára...

A bemutatón nem hangzott el információ arról, hogy mely modellek kaphatnak a jövőben EMUI 10.1 frissítést, 2020. március 27-én erről nincs sehol sem hivatalos adat a Huawei felületein, valószínűleg később lesz erről tájékoztatás.

Jelen pillanatban csak abból tudunk kiindulni, hogy a tavalyi évet vesszük figyelembe és abból tudunk következtetéseket levonni. 2019-ben, a P30 szériával debütált az EMUI 9.1 felület. Ezt követően először még Android 8.0-t és EMUI 8.0-t futtató eszközök kaptak frissítést, főverzió update formájában és így lettek az első, EMUI 9.1-re frissített modellek. Ezt követően jött több modell is, amely már EMUI 9.1-ról kapott EMUI 9.1-re frissítést.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

EMUI 10.1

Ha a tavalyihoz hasonló logikát követne a Huawei (feltételezés), akkor elképzelhető volna, hogy a most még EMUI 9.1-et futtató Huawei P20, P20 Pro és Mate 10 Pro nem EMUI 10-re frissülne, hanem rögtön EMUI 10.1-re, ami egy logikus forgatókönyv lenne. Egyelőre erről nincs hivatalos információ, csak annyi, hogy a korábbi márciusra várt frissítés eltolódott, várhatóan májusra.

Jelenleg tehát nem lehet megmondani, hogy melyik telefon, mikor frissülhet EMUI 10.1-re és melyik maradhat ki a szórásból. Ha a Huawei közread információt, akkor azzal természetesen frissítjük ezt a cikket.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával