Hírek

Nagyot zuhant a Huawei telefon értékesítése

A 2020-as év elején szinte minden statisztika romlott a mobilkommunikációs piacon a koronavírus járvány miatt. 2021 Q1-es statisztikái azt mutatják, hogy javult a helyzet, bár nem a Huawei számára.

A Strategy Analytics közzétette az idei első negyedéves statisztikai adatokat a világ okostelefon gyártási számairól. Ezen az látszik, hogy az év első három hónapjában a gyártók 340 millió darab telefont szállítottak le, ami 24%-os növekedés 2020 azonos időszakához képest (ami 275 millió darab volt).

A TOP 5 gyártó mindegyike növekedni tudott 2021 elején, viszont a Huawei már nem került be az első 5 helyre és sajnos beszédes, hogy az “Egyéb” kategóriába sorolva jelentős mértékben esett is a szállítások száma.

Az év elején a legnagyobb gyártó a Samsung volt (77 millió), a második helyre az Apple (57 millió), a harmadikra pedig a Xiaomi (49 millió) került. Az OPPO (38 millió) és a Vivo (37 millió) fej-fej mellett vannak még a TOP 5-ben. Ezen vállalatok 32-85% közötti növekedést tudtak elkönyvelni 2020 Q1-hez viszonyítva. Nagy nyertes a Xiaomi és a Vivo is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Globális új okostelefon szállítások száma 2021 Q1-ben

Az “Egyéb” gyártók, közéjük értve a Huawei-t is 82 millió okostelefont szállítottak le, ami 23%-os visszaesés 2020 Q1-hez képest.

A Huawei eladásait nagyban érintették az amerikai tiltások, a COVID-19 és valószínűleg az esetleges chip hiány – bár ez utóbbi két tényezővel a többi gyártónak is meg kell küzdenie.

 

Forrás
Businesswire.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával