Hírek

Nem kapnak Kirint a konkurens gyártók

A Huawei Kirin processzorai mára a legjobbak között vannak a piacon, mégsem található meg Huawei és Honor mellett más márka készülékeiben, most az is kiderült, hogy miért nem.

Nem kapnak Kirint a konkurens gyártók

Brody Ji, a Huawei fogyasztói üzletágának Senior Product Directora beszélt arról, hogy a Huawei nem is tervezi, hogy más gyártók számára is eladják a saját fejlesztésű processzokat.

A Huawei-nek a Kirin nem egy üzleti lehetőség, hanem egy termék, egy technológia, amivel versenyelőnyhöz jut a konkurensekkel szemben – mondta Brody Ji.

A Huawei még 2004-ben, azaz közel 15 éve alapította meg a HiSilicont, amely a Kirin SoC-k fejlesztésével foglalkozik. Az elmúlt években a komoly K+F (kutatás és fejlesztés) tevékenységnek köszönhetően az élvonalba kerültek a Kirin chipek. A Huawei a Kirin mellett a Qualcomm és a MediaTek chipjeit is használja, azonban készülékei 60-70%-ában Kirin található meg. Elsősorban a felsőkategóriás és középkategóriás modellekbe kerül a sajátmárkás megoldás, míg az alacsonyabb árkategóriába eső modellekbe kerül a többi gyártótól érkező SoC.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az IFA 2018-on debütált a legutóbbi fejlesztés, a Kirin 980, amely már 5G-re is fel van készítve. Az SoC a Mate 20 szériában debütál, október 16-án.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával