Funkciók

NFC-vel bővíti régi notebookjait a Huawei Kínában

A tavaly novemberben bemutatott és már Magyarországon is megjelent Matebook 13 volt az első notebook, amely már támogatja a Huawei Share OneHop funkciót, ami NFC-n keresztül küldi át az adatokat a telefonról a notebookra.

A kompatibilis Huawei okostelefonokat elég csak hozzáérinteni a notebook csuklótámaszán lévő Huawei Share matricához és az NFC kapcsolódásnak köszönhetően villámgyorsan oszthatunk meg a két eszköz között fájlokat, képeket, videókat, akár a vágólapon lévő szöveget is.

Huawei Share OneHop

Most Kínában a Huawei elindított egy szerviz programot, amelynek köszönhetően a Huawei Customer Service Centerekben az ázsiai vásárlóknak lehetősége van a korábbi modellekbe is beszereltetni az NFC chipet ingyenesen, így a funkcióval kompatibilissá tenni a notebookot. Ezt az első generációs Matebook X Pro, a Matebook X és a 2018-as Matebook D notebookok esetében végzi el a Huawei. Mivel az NFC egy passzív kapcsolódási pont, ezért nem fogyaszt energiát akkor, amikor nincs használatban.

Fontos, hogy ez a szolgáltatás egyelőre csak Kínában érhető el, arról nincs információ, hogy esetleg az itthon elérhető modellekre lesz-e lehetőség kérni a bővítést a jövőben.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Gizmochina

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával