Kiegészítők

Panzer Glass üvegfólia a Huawei Mate 20 Pro telefonon

Bemutatom az eredeti Panzer Glass edzett üvegfóliát a Huawei Mate 20 Pro okostelefonon.

Panzer Glass üvegfólia a Huawei Mate 20 Pro telefonon

Az ívelt kijelzős okostelefonnal rendelkezők élete nem egyszerű, ha megoldást keresnek a kijelző extra védelmére. Korábban a ClearPlexet mutattam be, most pedig üvegfóliát, a dán Panzer Glass-t. Elsőnek a Huawei Mate 20 Pro okostelefonra helyezem fel azt, bemutatva, hogy milyen.

A felhehelyezés pofonegyszerű, kisebb kézügyességet, figyelmet igényel, de otthon is elvégezhető. Az üvegfólia ívelt és ráhajlik a Mate 20 Pro ívelt üveg borítására. Körbe fekete színezetet kapott a fólia, amely nem lóg bele a kijelző megjelenítési felületébe, ezzel nem rontja az élményt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A felrakás után több fontos tapasztalatot tudtunk meg, ehhez használtam néhány napot a telefont. Az első és talán legfontosabb tapasztalat, hogy nem célszerű tokkal együtt használni a Panzer Glass-t. Kétféle szilikon tokkal próbáltam és bár látható módon nem nyomta fel a tok a fóliát, azonban tokban csökkent a telefon kijelzőjének az érzékenysége egyes sarkok esetében – valószínűleg azért, mert picit megemeli a tok az üveglapot. Ahogy levettem a tokot, rögtön gond nélkül működött az érintés érzékelés. A kijelző alá épített ujjlenyomat érzékelő ugyan működik a Mate 20 Prón a Panzer Glass-on keresztül, azonban némileg romlott a használhatósága, kicsit több alkalom van, amikor elsőre nem ismeri fel az ujjlenyomatot. Az ujjlenyomat-felvétel az üvegfólián keresztül igazi szenvedés volt, nagyon sokszor kérte az ujjbegyet a telefon. Miután sikerült hozzáadni, már sokkal jobban működött, azonban így is rosszabb a hatásfoka, mint fólia nélkül.

A Panzer Glass nem rontja a kijelző megjelenítési minőségét, rajta keresztül is tökéletesen látszik minden, napfényes időben sem tapasztalható minőségromlás.

Azok számára, akik kiváló minőségű, edzett üveget szeretnének az ívelt kijelzős telefonjukra, a Panzer Glass egy jó megoldás lehet, azon komrompusszim esetén, ha nem használ hozzá tokot az illető.

Sajnos itthon kevés üzlet forgalmazza a Panzer Glasst. Aki mégis beszerezné, annak érdemes felnéznie a német Amazonra, ott hivatalos formában beszerezhető, az ára kb. dupla a ClearPlexnek, 10-12 ezer forint között jön ki, Magyarországra történő kiszállítással együtt.

Panzer Glass vásárlás a Huawei Mate 20 Pro telefonra Amazonon

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával