HírekTippek-trükkök

Reklám a Magazin feloldásban: így kapcsolhatod ki

A Huawei alapértelmezett zárképernyőjére, a Magazin feloldásra bekerült egy kis reklám, amely sokakat zavarhat.

Reklám a Magazin feloldásban: így kapcsolhatod ki

A vállalat egyik amerikai partnere, a Booking Gateway Deals promócióját népszerűsíti kétféleképpen is, ebből az egyik talán inkább zavaró lehet. Nézzük a promó lényegét: egyes, a Gateway Deals nevű akcióban résztvevő június 1. és augusztus 31. közötti foglalásokra akár 15% engedményt kaphatnak az utazók.

A Booking.com alkalmazás elérhető a Huawei AppGallery alkalmazásboltban és itt is több felületen is megjelenítette a promóciót az applikáció. Ezen felül egyébként a szolgáltatást biztosító Huawei Mobile Service Facebook oldalon is láthattunk róla posztot korábban.

Ami a felhasználókat sokkal jobban fogja zavarni, az az, hogy a Magazin feloldás képei közé is bekerült néhány olyan elem, amelyen a Booking.com logója díszeleg nem annyira visszafogottan, ahogyan a képeinken is látszik. Ezen képeknél ha lentről felfelé húzzuk a képernyőt, akkor a gyorsfunkció gombok mellett ott van az akció egy mondatban összefoglalva és rögtön egy link is, mit megérintve már nyitja is a Booking.com alkalmazás alkalmazását a telefonon (ami elő van telepítve a Huawei eszközökön).

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Reklám a Magazin feloldásban: így kapcsolhatod ki

Ezek a Magazin feloldás képeket a Huawei folyamatosan frissítve cserélgeti, így mindig az évszaknak megfelelő fotók jelennek meg. Általában természetet, várost, épületeket ábrázoló képek vannak. Korábban lehetett már Budapestet is látni a Huawei telefonok hátterén. Ezeket a képeket ahogy letölti a telefon, egy idő után törli is.

Ha nem szeretnéd kikapcsolni a Magazin feloldást (amelyben egyébként tényleg elég szép zárképernyő képek vannak – amikor nem reklám jön), akkor pár lépésben egyszerűen eltüntetheted a reklámot tartalmazó háttérképek. Ehhez a lezárt képernyőnél ha megjelenik a Booking.com-os kép, ott húzd fel a képernyőt alulról, majd nyomj a kuka ikonra, ezzel törölhető az adott borítókép. Négy különböző reklámos kép került be a rendszerbe, így ezt a négyet ha törlöd, akkor el is tűnt a Magazin feloldásból mind. Ha bekpacsoláskor nem az jelenik meg, amit törölnél, akkor oldalra húzva a kijelzőt egyszerűen lapozhatsz az összes kép között, így gyorsan megtalálható az, amelyet törölnél.

A promóció pikantériája, amiről korábban is írtunk, hogy a Huawei elleni jelenlegi amerikai szankciók miatt a jövőben a Facebook nem engedélyezheti az alkalmazásainak előtelepítését a vállalat telefonjain (azok telepíthetők és működőképesek lesznek ennek ellenére). Ekkor felmerült a Booking.com neve is, mint szintén amerikai vállalat, amely alkalmazása megtalálható a Huawei telefonokon, azonban a szállásközvetítő cég nem kommentálta az esetet.

További tippekért és trükkökért kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával