Hírek

A Facebook nem engedheti előtelepíteni az appjait a Huawei-nek

A Facebook nem engedélyezi a Huawei számára az alkalmazásai előretelepítését a jövőbeli készülékeire az amerikai tiltást követően.

Huawei P30

Továbbra is használhatók a Facebook alkalmazások!

A Facebook, a Messenger, az Instagram továbbra is használható természetesen a meglévő és a jövőbeli készülékeken is, a használatukat nem befolyásolja az amerikai szankció! Azok a jövőben is letölthetők lesznek a telefonra.

Egy ideje már megtalálható a Facebook, a Messenger és az Instagram is előretelepített alkalmazásként a Huawei telefonjain, táblagépein. Azonban az amerikai tiltás következtében a Facebook Inc. a jövőben nem adhat engedélyt a kínai gyártónak arra, hogy ezt a szoftverbe integrálja és a telefon első bekapcsolásakor már ott legyenek ezek az applikációk a készüléken.

Nem csak a Facebook olyan amerikai vállalat, amelynek alkalmazásai előre vannak telepítve a Huawei eszközein, ilyen például a Booking szállásközvetítő is, azonban a vállalat nem kommentálta a Reuters számára, hogy a jövőben mi történhet. Valószínűleg a többi amerikai cégtől származó alkalmazás sem lehet majd előretelepítve.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Fontos megjegyezni azt, hogy mi is történik most. Május közepén az amerikai kormány megtiltotta az ország vállalatainak, hogy a Huawei-jel és annak leányvállalataival kereskedjenek. Ezt követően kiadtak egy 90 napos általános engedélyt a már folyamatban lévő üzletekre. Donald Trump elismerte, hogy a Huawei tiltása feloldásra kerülhet, ha megegyezik USA és Kína egy kereskedelmi megállapodásról. Mivel a Huawei-t bűnbakként, illetve céltáblaként használja az amerikai kormány, emiatt valószínűleg a jövőben lesz még több változás és azért egyáltalán nem biztos az, hogy ez a helyzet így marad, ahogyan most van.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával