Hírek

Sokkal nagyobb fókuszt kapnak idén a Huawei Kirin chipjei

A Huawei komolyan fejlesztené 2019-ben a chipset üzletágát. Mint ismert, a Huawei felsőkategóriás és középkategóriás okostelefonjaiban a saját fejlesztésű Kirin megoldások találhatók meg, mellette pedig az üzleti szegmensben az Ascend sorozatú AI chipeket és ARM-alapú szerver CPU-kat is magának fejleszti a Huawei.

Az Amerikai Egyesült Államok különböző negatív hatású aktivitásaira válaszolva a Huawei felpörgeti a chip iparágban lévő üzleti tevékenységét. A vállalat gyorsít a házon belüli chip fejlesztéseken és kutatásokon is. Egyes felmérések alapján tavaly az összes eladott Huawei telefon 40%-ában volt Kirin Soc, azonban ezt már az idei évben drasztikusan növelné a vállalat. 2019 első felében 45%-ra, majd az év második felében 60%-ra emelné a Kirin SoC-k arányát a Huawei telefonokban a cég.

Ezzel egy időben a Huawei növeli majd a gyártásmennyiséget a TSMC-nél a 7 nm-es chipekre a második félévben és akár több ilyen Kirin processzort állíthatnak elő, mint amennyit az Apple számára gyárt a bérgyártó. Ezzel együtt a Huawei már elkezdte előkészíteni a Kirin SoC-k szélesebbkörű bevezetését a közép- és belépkategóriás okostelefonok esetén. Ezt a lépést elsősorban a tajvani MediaTek érezheti majd meg elsők között.

A Huawei 2018-ban a világ harmadik legnagyobb félvezető felvásárlója volt a Gartner felmérése alapján. Tavaly az előző évhez képest 45%-kal növelte az alapanyagvásárlását, aminek értéke már a 21 milliárd dollárt is elérte. Az iparági várakozások alapján a Huwaei az év második felében jelentheti be az új Kirin csúcsprocesszorát, a Kirin 980 utódját, amely 7nm+EUV technológiával kerülhet gyártásra.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával