Hírek

Szállíthat a TSMC a Huawei-nek, de ezzel nem lettek kisegítve

Egyes információk szerint a TSMC kapott egy általnos licencengedélyt a Huawei-jel való kereskedésre, azaz a tajvani cég gyárthatna chipeket továbbra is a kínai vállalatnak, van azonban egy nagy csavar.

Kirin 990 5G

Pénteken az Associated Press úgy informálódott saját forrásokból, hogy az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma adott a tajvani TSMC-nek egy engedélyt, hogy kiszolgálja a Huawei, viszont kizárólag régebbi, nagyon régebbi technológiákra adta ezt meg.

Amíg az elmúlt évek a 7 nm-es gyártástechnológiáról szóltak, amelyben a Huawei élenjáró volt, elsőnek hozta el előbb a felsőkategóriába, utána a középkategóriába is, addig most úgy tűnik, hogy csak 28 nm-es gyártástechnológiára kapott engedélyt a TSMC a Huawei felé gyártásra.

A Huawei 2015-ben, azaz 5 éve kiadott modelljei rendelkeztek a Kirin 935-ös SoC-vel, amely 28 nm-es gyártástechnológiával készült. Ezek a Huawei P8, illetve a Huawei Mate S voltak. Ebben az évben már a Huawei Mate 8 és a Huawei P9 16 nm-re váltott.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hogy ezzel a lehetőséggel mire megy a Huawei, nem tudni még. Október 22-én jön a Huawei Mate40 széria bemutatója, meglátjuk, hogy ott mit árul el majd Richard Yu a vállalat jövőjét tekintve.

Forrás
PhoneArena

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával