Hírek

Szépen nőhet a Foldable kategória 2025-ig

Az Energias Market Research legújabb felmérésében az összehajtható kijelzős okostelefonokat vizsgálta meg az elkövetkező évek tekintetében.

Ilyen lett a Huawei Mate X, az összehajtható kijelzős 5G okostelefon

A kutatás szerint az új foldable kategória 2019 és 2025 között évente várhatóan 24,5%-kal bővülhet majd. A várakozások szerint a Huawei által alkalmazott megoldás (a kívül elhelyezkedő kijelző) lehet ezen időszakban a népszerűbb, ez növekedhet gyorsabban. Ennek oka, hogy a befelé hajló kijelző dizájn szempontból nem olyan jól megközelíthető megoldás, illetve jobb felhasználói élményt adhat a kívül meghajtható kijelzővel rendelkező telefon. A Energias Market Research szerint a Samsung Galaxy Fold kijelzője összehajtva nem simul össze, amely dizájn szempontból nem annyira szerencsés, illetve kiemelésre kerül az is, hogy a Mate X kívülről összehajló megoldása kisebb nyomást helyez a kijelzőre, ez pedig hosszabb élettartamot hozhat.

Az nem meglepő, hogy az elkövetkező 5 évben az Android fogja dominálni OS szinten az összehajtható kijelzős telefonok piacát, hiszen sok más opció nem is nagyon lesz, egyelőre nem tudni, hogy az Apple beszáll-e a versenybe az iOS-szel. Várhatóan az ázsiai piacon lesznek a legkeresettebbek ezek a terméket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Galaxy Fold első megjelenése elnapolásra került, azt egyelőre nem tudni még, hogy mikor dobhatja piacra. A Huawei Mate X megjelenése a nyár folyamán várható, egyelőre az eredeti tervek szerint érkezhet.

Forrás
Globalnewswire.com Energias Market Research

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával