Hírek

Szeretnek szelfizni a hazai Huawei tulajdonosok

A Huawei hazai képviselete korábban készített egy felmérést, amelyben a magyar felhasználók szelfizési szokásait vizsgálta, több mint ezer fő megkérdezésével.

A Huawei P20 Pro is megérkezett a foci VB-re

Az angol selfie kifejezés gyorsan megtalálta a helyét a magyar nyelvben szelfiként. Ennek jelentése, amikor valaki önmagát fotózza telefonról kézből, szelfi botról, vagy esetlegesen tükör használatával. A Huawei korán felfedezte a szelfikben rejlő potenciált és az első gyártók között volt, amely külön figyelmet fordított az előlapi kamerára. Már 5 éve, 2015-ben 8 megapixel felbontású kamerát helyezett a kijelző felé a Huawei Ascend P6-os modellen, ezzel ekkor még szinte egyedülálló volt a gyártó a telefon piacon.

Úgy tűnik, a szelfi készítés nagyon népszerű hazánkban, erre utal az, hogy a felmérés eredményéből kiderült, hogy a válaszolók 40%-a hetente készít legalább egy szelfit, de az 1000 ember 13,3%-a naponta többször is készít ilyen felvételt. Mindösszesen 7% mondta azt, hogy egy évben egyszer, vagy ritkábban készít ilyen fotót.

Szeretnek szelfizni a hazai Huawei tulajdonosok

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Nem csak egyedül szelfiznek a magyarok

A megkérdezettek 50,8%-a a családjukkal, 37,8%-uk készít csak egyedül képet gyakran. A szelfi készítésének célja elsősorban az önszórakoztatás, illetve a különböző közösségi oldalakon való megosztás. Érdekesség, hogy 3%-uk üzleti, vagy reklám célból is csinál szelfiket.

Szeretnek szelfizni a hazai Huawei tulajdonosok

Önmagában a szelfi készítés ma már kevés. Nagyon sokan használják a beépített extra funkciókat, mint a különböző filterek, AR-lencsék. A felhasználók 40,8%-a használja a Huawei arcszépítő funkcióját, 36,5%-uk pedig a 3D megvilágítási módot.

Szeretnek szelfizni a hazai Huawei tulajdonosok

Ma már a telefon vásárlásakor is fontos, hogy milyen az okostelefon előlapi kamerája, annak minősége és képességei, a válaszadók 40%-a veszi figyelemben ezen értékeket is, amikor a telefon kiválasztására esik a sor.

Szeretnek szelfizni a hazai Huawei tulajdonosok

A Huawei Technologies Hungary marketingvezetője, Nagy Ivett elmondta a felméréssel kapcsolatban, hogy a vállalat számára fontos a felhasználók visszajelzése, hiszen ezek alapján fejlesztik a készülékeket, ezért is készült el a felmérés hazánkban. Tavasz óta elérhető a P20 és P20 Pro Magyarországon, amely a mesterséges intelligenciát is használja ezen képek elkészítésekor, szeptember óta pedig a Mate 20 Lite készülékkel bővült az AI-szelfiket kínáló telefonok listája hazánkban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával