Hírek

Szijjártó: Magyarországon építhet 5G-s hálózatot a Huawei

Sanghajban, a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon vett részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ahol bejelentette, hogy a Huawei fogja a hazai 5G hálózatokat kiépíteni.

A bejelentés szerint a Vodafone és a Telekom is a Huawei-jel közösen építi majd Magyarországon az 5G hálózatot – ebből az előbbi már meg is kezdte, hiszen Budapesten már elindult a Vodafone kereskedelmi 5G szolgáltatása októberben.

Szijjártó: Magyarországon építhet 5G-s hálózatot a Huawei
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon Sanghajban 2019. november 5-én
Fotó: KKM/Borsos Mátyás

Bár az amerikai kormányzat szeretné, hogy minél kevesebb országban legyen jelen kínai 5G fejlesztés, azon belül is főleg a Huawei, azonban a második Kínai Nemzetközi Import Expó (CIIE) nyitónapján megrendezett fórum digitalizációról és e-kereskedelemről szóló részén Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország nem tesz különséget nemzetiség alapon a cégek között, a piaci jelenlétük egyetlen feltétel, hogy tartsák be az ország törvényeit és előírásait. Mivel a Huawei is így tesz, ezért lehetősége van tevékenykedni és nem tiltják el a céget a magyar 5G-s hálózati telepítésektől.

Elindult az 5G Magyarországon

A Huawei számára egyébként is fontos piac Magyarország, hiszen itt van Kínán kívül a világon a legnagyobb hálózati gyártóegysége, Biatorbágyon, rendkívül sok ország számára itt készülnek végső legyártásra a hálózati komponensek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával