Hírek

Te is lefagysz, ha meglátod mit művelnek a HUAWEI inverterekkel

Amikor 2015-ben Kínába látogattam, megnézni a HUAWEI gyártóegységeit, láthattam a telefonokhoz használt teszt laborokat is, ahol az ellenállóságot tesztelik az eszközökön.

Most a napelemekkel foglalkozó HUAWEI Solar osztott meg egy videót arról, hogyan tesztelik az invertereket.

HUAWEI inverter teszt

A napelemes rendszerekben használt inverterek célja a feszültség átalakítása. A napelem által megtermelt áramot alakítja át, hogy az a hálózati felhasználásra megfelelő legyen. Ezek az inverterek gyakran szabad térben helyezkednek el, bár esőtől és naptól védett helyen, ennek ellenére azért komoly hatások érhetik a mindennapok során.

A HUAWEI Solar által megosztott videón látható, hogy milyen kontrollált körülmények között tesztelik a működő, feszültség alatt álló invertereket azért, hogy  a valós használat során ne legyen velük probléma.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Látható leejtés teszt – bár ez nem feszültség alatt. Viszont már áram alatt megy a jéghideg fagyasztóban a teszt, amikor jég is borítja a működő invertert. Emellett az extrém poros környezetet, illetve a sós környezetet is szimulálják. Ezen kívül mérik a zajszintet is működés közben, amely rendkívül fontos egy olyan eszköz esetén, amely akár lakóépületeken is felszerelésre kerül.

A videó ide kattintva érhet el, tekinthető meg. 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával