Hírek

Tovább erősödött a Huawei a mobilkommunikációs hálózatok terén

A Huawei továbbra is piacvezető a mobilhálózati eszközök piacán, az amerikai szankciók ellenére még erősítette is a pozícióját 2020-ban.

Dél-Koreában sem látna szívesen Huawei-t az USA

A Dell’Ore csoport készített egy felmérést a mobilhálózati beszállítók teljesítményéről, piaci részesedéséről. 2020. Q1-Q3 időszakot vizsgálták meg 2019 egész éves adataihoz viszonyítva. Mint ismert, 2019. májusában jelentette be Donald Trump a Huawei elleni szankciókat, azaz a 2020-as évben már nagyban befolyásolhatta a számokat ez, mellette pedig a globális koronavírus járvány is sok helyen lassította a hálózati telepítéseket, bővítéséket.

Tovább erősödött a Huawei a mobilkommunikációs hálózatok terén

Ezek ellenére a Huawei 30-%-os piaci részesedésével a legnagyobb szereplő a piacon, 2%-kal erősített is a 2019-es eredményekhez képest. A dobogóra a Nokia és az Ericsson fért fel még, érdekesség, hogy a két európai cég együttes részesedése sem éri el a Huawei-ét. Ezt a triót a ZTE követi még 11%-os részesedéssel, majd leszakadva mögöttük van még a Cisco, a Ciena és a Samsung. A Huawei tudott 2020-ban a legnagyobb arányban növekedni, rajta kívül egyedül a szintén kínai ZTE mutatott fel növekvő tendenciát, a többi gyártó stagnált, vagy csökkent.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Tovább erősödött a Huawei a mobilkommunikációs hálózatok terén

A Dell’Oro Group  kimutatása szerint a Huawei az elmúlt években stabil és fokozatos növekvést tudott produkálni, míg a konkurensek jellemzően csökkenő, stagnáló adatokkal szolgálnak évek óta.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával