Hírek

Tovább erősödött a Huawei Kínában

A Canalys piackutató vállalat kiadta a kínai okostelefon piac 2018 Q2-re vonatkozó eredményeit, amelyek erősödő Huawei dominanciát mutatnak.

Amíg a 2018-as első negyedévben csak 91 millió telefont szállítottak le a gyártók a kínai piacra, addig a második negyedévben ez már 104 millióra nőtt, ez azonban mégsem olyan szép szám, hiszen csökkenő tendencia az előző év azonos időszakához képest, 2017 Q2-ben még 113 millió leszállított készülék volt.

Tovább erősödött a Huawei Kínában

A csökkenő mennyiség ellenére a Huaewi masszív, 22%-os növekedést tudott elérni a tavalyi év azonos időszakához képest. Amíg 2017 Q2-ben még 21%-os volt a gyártó részesedése Kínában, addig 2018 Q2-re már 27%. Ezzel 6%-os előnyt szerzett az Oppo előtt.

Ez a Huawei eddigi legnagyobb részesedése Kínában. Érdekesség, hogy a négy legnagyobb részesedéssel rendelkező gyártójának listájára nem került fel sem a Samsung, sem az Apple. Mind a két vállalat nagy vereséget szenvedett a távol-keleti országban. A Samsung 2014 Q1-ben még 20% körüli részesedéssel állt, az Apple pedig 2015 Q1-ben 15% körül, mostanra azonban 33%-os piaci részesedésen osztozkodnak az összes többi gyártóval együtt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Tovább erősödött a Huawei Kínában

További érdekesség a Honor növekedése, amelyet a Huawei eredményeibe számítanak. A Canalys mérései szerint a Huawei kínai eredményeinek 55%-át a Honor tette ki, miután az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest 33%-kal jobban teljesített.

Forrás
Canalys

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával