Hírek

Trumpot is méltatta a Huawei alapítója

A Huawei mobil üzletágának nevében gyakran beszél annak vezetője, Richard Yu, azonban a vállalat alapítójától, Ren Zhengfei-től ritkán tapasztalni publikus beszédet – most megtörte a csendet.

Most a nemzetközi médiával beszélt, aminek nem kis súlya van, hiszen bár természetesen védte a Huawei-t és annak kormánytól való függetlenségét, mellette dicsérte Donald Trumpot, ami mindenképpen meglepő a jelenlegi USA – Kína kapcsolat mellett.

Trumpot is méltatta a Huawei alapítója

Zhengfei szerint Trump jó elnök, merész döntései vannak, amivel elősegítené az országa fejlődését. Az alapító ragaszkodik ahhoz, hogy az ő saját politikai meggyőződésének semmi köze nincs a vállalat működéséhez. A kiberbiztonság és a magánélet védelme tekintetében a Huawei mindig az ügfelei oldalán fog állni. Jelenleg nincs olyan kínai törvény, amely kötelezné a gyártókat úgynevezett backdoorokra, azaz a kormány számára biztosított bejáratokra, amely nyitott ajtót adna az adatokhoz, Zhengfei elmondása szerint sem ő, sem a Huawei nem kapott korábban kérdést a kormány felől ilyen irányú ügyféladatok kiszolgáltatására.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem lehetne ilyen. Kínában a törvények előírják, hogy a vállalatok együttműködjenek és megfeleljenek a kormánnyal, akár ilyen kérés esetén is. Zhengfei szerint ha egyszer ez bekövetkezik, harcolni fognak az ellen, hogy ne adjanak ki személyes adatokat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az alapító arról is beszélt, hogy kemény év lesz a 2019-es a Huawei számára, akár egy vízválasztóként is tekinthetünk rá, hiszen az 5G hálózatok fejlesztéséből kizárták a céget az Egyesült Államokban, Japánban és Ausztráliában is. Ennek ellenére bízik benne a cég, hogy nem jut hasonló sorsra, mint a ZTE, amely megroppant az USA szankciói után.

A témában korábban a Broadway Rádió kérdezett, itt hallgatható meg a Morning Buzz adás ezen részlete:

Forrás
Slashgear

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával