Hírek

Túl jól szerepelnek a Kirin 970 eszközök a benchmark teszteken

A Futuremark eltávolította a benchmark listájáról a Kirin 970 processzorral szerelt telefonokat, mert véleményük szerint a Huawei eszközei “csalnak” a teszten.

Új P20 és P20 Pro kiadások az IFA 2018-on

A 3DMark benchmark programból két különböző verzió érhető el. Az egyik a Google Play áruházból letölthető, a másik pedig egy belső, fejlesztői verzió, amelyet a dolgozók használnak elsősorban. A Futurmark azt tapasztalta, hogy a belső verzióhoz képest a Play áruhózból elérhető publikus app akár 47%-kal is jobb eredményeket mutat.

Itt a “csalás” az lehet, hogy a telefon érzékeli azt, hogy egy nagyobb teljesítmény igényű alkalmazásról van szó, ezért megemeli a teljesítményét a készüléknek. Nem olyan eredményt mutat tehát a készülék, amelyre nem képes, hanem olyat, amely a maximális teljesítményen érhető el. Emiatt a Futurmark úgy döntött, hogy a benchmark toplistájáról eltávolítja a Huawei P20, P20 Pro. Nova 3 és Honor Play telefonokat. A 3DMark ugyan úgy futtatható ezeken a telefonokon és a benchmark is működik, azonban az összehasonlító listában nem szerepelnek ezen készülékek.

Túl jól szerepelnek a Kirin 970 eszközök a benchmark teszteken

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Fontos megjegyezni azt is, hogy összességében a benchmark teszteknek kevés köze van ahhoz, hogy mennyire használható egy készülék, hiszen ezek általában bizonyos API-k, pl. az OpenGL ES 3.1 működését mérik, ennél azonban a hétköznapi használat során bonyolultabb az, hogy egy telefon gyors-e.

Forrás
Slashgear.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával