FrissítésHírek

TWRP és LineageOS támogatást kapott a Mate 10 Pro

Két Kirin 970-es eszköz is TWRP és LineageOS támogatást kapott.

Bár az EMUI egy sok funkciót tartalmazó, szépen kidolgozott felület lett, ennek ellenére még ma is vannak olyanok, akik custom ROM-okat telepítenének az eszközeikre. Számukra lehet öröm az, hogy a Huawei Mate 10 Pro és a Honor View 10 is megkapta a hivatalos TWRP custom recovery, valamint a LinegeOS 15.1 custom ROM támogatását.

Huawei Mate 10 Pro

Előbbinek, azaz a TWRP-nek köszönhetően lehetőség van a Mate 10 Pro és a View 10 telefonra nem gyártói ROM-okat telepíteni (EZ A GYÁRTÓI GARANCIA MEGVONÁSÁVAL JÁR). Ezek közül sokak szerint az egyik legjobb és legnépszerűbb a LineageOS 15.1.

Mivel a LineageOS nem egy hivatalos, Huawei által fejlesztett szoftver, ennek köszönhetően számos funkció nem működik a készülékeken vele. Ilyen például a környezethez igazodó képernyő és fényerő, vagy éppen a vezeték nélküli kijelző tükrözés, de egészen biztos, hogy például a Mate 10 Pro nagy előnyét, az NPU-t sem tudja kihasználni a custom rom, ahogyan erősen kérdéses a SuperCharge működése is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A custom recovery és ROM telepítése a szoftver olyan módosításának számít, amely a gyártói jótállás megvonásával jár és akár a készülék meghibásodásával járhat, ezért mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon ilyen módosításokkal.

Forrás
XDA-Developers

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával