Hírek

Újabb akkumulátor áttörést ért el a Huawei

A Huawei egy új akkumulátor technológiát szabadalmaztatott, amitől még hosszabb ideig működhetnek a telefonok.

Az okostelefonok üzemideje ma rendkívül fontos tényező. Bár a készülékek rohamtempóban fejlődtek az elmúlt években, az akkumulátorok fejlesztései sokkal lassabban haladtak ez idő alatt. Több között a Huawei is sok erőforrást összpontosít az akkumulátorok fejlesztésén, legyen szó a gyorstöltési opciókról, vagy akár a telepek töltési sűrűségének javításán.

A kínai Szabadalmi Hivatal a közelmúltban hozta nyilvánosságra a Huawei legújabb, a lítium akkumulátorokat érintő szabadalmát. A Huawei fejlesztése során egy nagy energia sűrűségű, szilkon-alapú elemet használt az akkumulátor összetevőiben, valamint egy innovatív “heteroatommal dúsított szilíium alapú anyagot”, amely gyorsabb töltést biztosít a lítiumionhoz és jobban is kezeli azt.

Az iparági szakértők szerint a Huawei új fejlesztésének óriási a jelentősége, ugyanis így nagyobb kapacitású akkumulátorokat gyárthat, mint a hagyományos grafit-anóddal ellátott jelenlegi telepek. Ez azt jelenti, hogy azonos méretben több energiát tud tárolni az új telep, azaz sikerült tovább növelni a lítium-ion akkumulátorok energiasűrűségét.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ez az akkumulátor technológia nem csak az okostelefonok esetén jöhet nagyon jól a jövőben, hanem más fogyasztói termékek esetében. Esetleg egy elektromos autó akkumulátor csomagja esetében is felhasználható szabadalomról van szó. Nyilván autót nem gyárt a Huawei (most, de mi lesz 20 év múlva vajon), azonban a hozzá szükséges technológiákból több mindent is tud kínálni a partnerei számára.

A nyakunkon a Huawei Mate 20 széria bemutatója, talán már itt is kapunk egy falatkát az új akkumulátor technológiából.

Forrás
Gizchina

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával