Hírek

Újabb akkumulátor áttörést ért el a Huawei

A Huawei egy új akkumulátor technológiát szabadalmaztatott, amitől még hosszabb ideig működhetnek a telefonok.

Az okostelefonok üzemideje ma rendkívül fontos tényező. Bár a készülékek rohamtempóban fejlődtek az elmúlt években, az akkumulátorok fejlesztései sokkal lassabban haladtak ez idő alatt. Több között a Huawei is sok erőforrást összpontosít az akkumulátorok fejlesztésén, legyen szó a gyorstöltési opciókról, vagy akár a telepek töltési sűrűségének javításán.

A kínai Szabadalmi Hivatal a közelmúltban hozta nyilvánosságra a Huawei legújabb, a lítium akkumulátorokat érintő szabadalmát. A Huawei fejlesztése során egy nagy energia sűrűségű, szilkon-alapú elemet használt az akkumulátor összetevőiben, valamint egy innovatív “heteroatommal dúsított szilíium alapú anyagot”, amely gyorsabb töltést biztosít a lítiumionhoz és jobban is kezeli azt.

Az iparági szakértők szerint a Huawei új fejlesztésének óriási a jelentősége, ugyanis így nagyobb kapacitású akkumulátorokat gyárthat, mint a hagyományos grafit-anóddal ellátott jelenlegi telepek. Ez azt jelenti, hogy azonos méretben több energiát tud tárolni az új telep, azaz sikerült tovább növelni a lítium-ion akkumulátorok energiasűrűségét.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Ez az akkumulátor technológia nem csak az okostelefonok esetén jöhet nagyon jól a jövőben, hanem más fogyasztói termékek esetében. Esetleg egy elektromos autó akkumulátor csomagja esetében is felhasználható szabadalomról van szó. Nyilván autót nem gyárt a Huawei (most, de mi lesz 20 év múlva vajon), azonban a hozzá szükséges technológiákból több mindent is tud kínálni a partnerei számára.

A nyakunkon a Huawei Mate 20 széria bemutatója, talán már itt is kapunk egy falatkát az új akkumulátor technológiából.

Source
Gizchina

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker