Hírek

Újabb amerikai gyártó kapott engedélyt a Huawei-jel kereskedni

Az egyik legnagyobb amerikai memória chipgyártó, a Micron engedélyt kapott az USA kormányzatától, hogy a Huawei-jel kereskedjen.

Micron memória chip a Huawei P30 alaplapján
Micron memória chip a Huawei P30 alaplapján

A Reuters értesülései szerint a chipgyártó megkapta az összes olyan speciális kereskedelmi engedélyt, amelynek köszönhetően újból szállíthat termékeket és szolgáltatásokat a Huawei-nek és annak leányvállalatainak.

Mint ismert, májusban, amikor az úgynevezett Entity Listre került a Huawei és annak több leányvállalata, akkor a Micron is arra kényszerült, hogy felfüggessze üzleti tevékenységét a Huawei-jel. Ez akkor komoly gondot okozott a Micronnak is, hiszen a Huawei az egyik legnagyobb felvásárlója.

Sumit Sadana, a Micron üzletvezetője beszélt egy Reuters interjúban arról, hogy a Micron megkapta a kért engedélyeket, azonban még időbe telik, mire újra szállítani tudnak a Huawei-nek, mert előbb biztosítani kell, hogy a vállalat chipjei megfelelően működjenek a Huawei legújabb telefonjaiban.

A bejelentéssel együtt a befektetői előrejelzések bizakodóak, azonban így is csak 2020 harmadik negyedévére várják azt, hogy visszatérhet a régi szintre a Micron-Huawei kapcsolat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával