Hírek

Újabb Huawei licenc-hosszabbítás az USA-ban

Az Amerikai Egyesült Államok kormányzása 2020. május 15-ig újból meghosszabbította a Huawei-jel való kereskedelmi általános licencet azt követően, hogy azt továbbra sem tudták leváltani.

A legutóbbi, február közepén lejárt licencet április 1-ig hosszabbították előbb meg, most pedig tovább, május 15-ig, ez már a sokadik ideiglenes licenc hosszabbítás a 2019. májusi szankciók óta.

Donald Trump

Azért van szüksége a kormánynak kiadni ezeket az átmeneti licenceket, mert a Huawei számos szolgáltató hálózatát üzemelteti az Egyesült Államokan és ezzel komoly hátrány érhetné a felhasználókat az érintett területeken.

Az Egyesült Államok kormánya 1 milliárd dolláros keretösszegű segélyt biztosítana az érintett szolgáltatóknak, segíteni kiváltani a Huawei-t, azonban az első visszajelzések alapján előfordulhat, hogy ez sem lesz elég hozzá. Az érintett szolgáltatók úgy tapasztalták, hogy a Huawei-hez hasonló end-to-end hálózati megoldást nem tud más vállalat nyújtani, amiből az adódna, hogy legalább 2-3 gyártóval kellene együttműködni a hálózat lecseréléséhez, amely azonban jelentősen magasabb árat jelentene.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával