Hírek

Újabb pert indított az USA kormánya ellen a Huawei

A Huawei újabb pert indított az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma ellen, amelyben megkérdőjelezi a kormány azon döntését, hogy a Kínából az USA küldött, majd visszaszállított termékeket érinti-e az export korlátozás.

Újabb amerikai szankció a Huawei ellen

A Huawei korábban is többször szállított telekommunikációs eszközöket, többek között szervereket és ethernet switch-eket Kínából a vállalat kaliforniai teszt laborjába. A tesztek elvégzését követően ezeket mindig vissza szállították Kínában. Azonban május közepe óta korlátozza az amerikai kormány a Huawei-jel való kereskedést, illetve export engedély szükséges ahhoz, hogy a Huawei felé szállítsanak amerikai cégek. Az egyik ilyen teszt eszköz szállítmányt az USA kormánya lefoglalta Alaszkában arra hivatkozva, hogy arra nem nyújtott be a vállalat export engedélykérelmet és azóta sem született döntés, hogy valóban szükség van-e engedélyre a szállításhoz.

A Huawei azt állítja, hogy a lefoglalt hálózati berendezések nem igényelnek licencet, mert az nem tartozik a kormány által ellenőrzött kategóriába, illetve mert azt az Egyesült Államokon kívül gyártották és ugyan oda is szállították volna vissza.

A Huawei azt kéri a perben, hogy a Kereskedelmi Minisztérium szabadítsa fel a lefoglalt eszközöket és azokat szállítsák ki a vállalat számára, vagy ha úgy döntenek, hogy az illegálisan lett szállítva, akkor azt közöljék és fejtsék ki az okát.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával