Hírek

Újra telepíthető a VLC a Huawei telefonokra

2018 júliusában a VLC videlejátszó nem volt telepíthető több Huawei telefonra sem a Play Store-ban, most azonban feloldásra került a tiltás.

VLC

Nyáron a VideoLAN, a VLC-t fejlesztő vállalat azért zárta ki a Huawei P20, P10 és P8 modelleket a Google Play-en, mert szerintük a Huawei agresszív háttérben futó folyamatmenedzsmentje rontotta a lejátszási lehetőségeket, emiatt pedig a felhasználók leértékelték az alkalmazást az Play áruházban.

Most nem csak elérhető lett újból a legtöbb Huawei telefon számára a VLC telepítésének lehetősége, hanem meg is szólalt a VideoLAN ezzel kapcsolatban. Állításuk szerint a Huawei kijavította a telefonok firmware-jét, emiatt tették újra elérhetővé a készülékekre a VLC letöltését a Google Play áruházban.

Újra telepíthető a VLC a Huawei telefonokra

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Persze eddig is volt lehetőség arra, hogy a felhasználók megszerezzék az alkalmazást. Egyrészt bár voltak kizárt modellek a Play telepítés alól, azonban számos Huawei típust nem zárt ki a vállalat, mellette pedig a fejlesztő weboldaláról .apk formátumban a kizárt telefonokra is letölthető volt a lejátszó.

Mostmár azonban nem kell trükközni, probléma nélkül elérhető a Google Play Áruházban a VLC for Android a Huawei felhasználók számára.

Forrás
Twitter

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával