Hírek

Xiaomi appok az AppGallery-ben, de még nem nekünk

Mindenki számára egyértelmű, hogy a HMS sikerének kulcsa rövid és hosszú távon az alkalmazások elérhetősége. Ezúttal azt az érdekességet mutatom meg, hogy bizony régiónként mekkora különbség lehet az appok kínálatában, erre pedig a legjobb példa a Huawei egyik konkurense, a Xiaomi.

Van egy androidos alkalmazásod? Mutasd be a HuaweiBlogon!

A Xiaomi nem csak telefonokat gyárt, számos IoT és lifestyle terméke van, én magam is használok például egy Mi Robot Vacuum robotporszívót, amelyet a Xiaomi Home alkalmazáson keresztül lehet kezelni. Ezt az appot nem találhatom meg az AppGallery-ben, pedig mint kiderült ott van, de Magyarországon még nem elérhető.

A Huawei P30 Pro készülékemet hívtam segítségre, hogy lássam mely Xiaomi alkalmazások érhetők el az AppGallery-ben más régiókban. Az alkalmazásbolt telepítés kezelője megjeleníti azokat az appokat, amelyek a készüléken telepítve vannak. Ha a listában az alkalmazás ikonjára kattintok, három eshetőség van: ha elérhető az AppGallery-ben számomra, megnyílik az adatlapja. Ha egyáltalán nem érhető el az AG-ben, akkor egy fekete képernyő tájékoztat, hogy nincs a régióban ilyen app. Ha viszont az alkalmazás fent van az AppGallery-ben, de nem elérhető Magyarországon, akkor látható az alkalmazás adatlapja, viszont kiírja, hogy a régióban nem elérhető. És itt jön a trükk, ennek segítségével látható, hogy egy sor Xiaomi alkalmazás megtalálható az AppGallery-ben, viszont az EU-ban nincsenek listázva.

Xiaomi ökoszisztéma appok az AppGallery-ben

Mojietu

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ez az alkalmazás a Roidmi 3S szivargyújtós FM transzmittert konfigurálja.

Amazfit

Ez a Huami okosóráinak vezérlő szoftvere, hasonló, mint a Huawei Watch GT-k és bandek számára készült Huawei Egészség app.

Xiaomi Home

Az okosotthon termékeket lehet ezzel vezérelni, a robotporszívómat is ezzel tudom kezelni.

Mi Fit

A Xiaomi Mi Band okoskarkötők vezérlésére és az okosmérleg kezelésére használható app többek között.

Minden alkalmazás kínai szövegekkel érhető el az AppGallery-nek. Ezeknek egyszerű oka van. Bár a Huawei és a Xiaomi világszerte egymás konkurenciái, azonban ennek ellenére nem tehetik meg azt, hogy kizárják a felhasználóikat a másik vállalat termékeinek használata elől, hiszen ezzel potenciálisan felhasználókat veszthetnek.

Teljesen normális az, hogy valaki egy Xiaomi telefonon Huawei Watch GT-t használ, vagy fordítva, Huawei okostelefonnal Mi Band 4-et hord, vagy olyan termékkategóriát használ a Xiaomi-tól, amelyet a Huawei nem is kínál, pl. a robotporszívó, vagy okosfogkefe.

Kínában mind a Xiaomi, mind a Huawei domináns és valószínűleg ott is sok felhasználó használ különböző gyártók termékeit, hasonlóan, mint hazánkban. Ez tehát azt jelenti, hogy a kínai helyzet a jó példa arra, hogy van remény arra, hogy az új HMS rendszerű telefonokat használók is elérhetik majd az esetlegesen Xiaomi-hoz köthető kiegészítőjük alkalmazását a jövőben az AppGallery-ből. Hogy mikor, ez valószínűleg elsősorban a Xiaomi-tól függ, hogy mikor teszik elérhetővé az appokat Kínán kívül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával