Hírek

Zavaró hiba a Huawei adatkezelési értesítőjében

A napokban több felhasználó okostelefonjának értesítéseinél jelent meg a Huawei Mobile Services üzenete, amelyet nem lehet eltüntetni, de ha megnyitják is nehezen értelmezhető.

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

Egy, a személyes adatok kezelésének változásával kapcsolatos értesítést küldött ki a Huawei Mobile Services alkalmazás a felhasználóknak, amelyet nem lehet külön bezárni, csak a Folytatás gombra kattintva továbbhaladni. Ez az értesítés jogilag fontos, hiszen a Huawei-nek tájékoztatnia kell a felhasználókat a személyes adataik kezelését ért változásról, illetve azt engedélyznie kellene minden egyes felhasználónak.

Azonban valahol hiba csúszott a rendszerbe, mert a Folytatás gombot megérintve is világosszürke háttéren megjelenő fehér szöveget látni, pontosabban nem látni a minimális kontraszt különbség miatt, így azt sem igazán lehet megtudni, hogy mi volna a változás, illetve tovább menni sem lehet.

Zavaró hiba a Huawei adatkezelési értesítőjében

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Nem csak Magyarországon jelent meg a hiba, a Twitteren több külföldi felhasználó is posztolta ezt a hibát. A Huawei tud az esetről, egy hiba következtében jelenik meg hibásan az oldal, az információink szerint a vállalat már megkezdte a javítását a problémának és az hamarosan megfelelően jelenik meg.

Egyes felhasználók azt jelezték, hogy ha világos módról sötét módra váltottak, vagy éppen a sötét módot deaktiválták, akkor utána megfelelően jelent meg a felület és el tudták olvasni, azt jóváhagyni, azonban nem biztos, hogy ez a megoldás minden felhasználónál működni fog.

Így kapcsold be a sötét módot a Huawei telefonodon

Egyelőre sajnos nincs biztos megoldás az értesítés eltüntetésére úgy, hogy az tényleg eltűnjön, a felhasználók kénytelenek megvárni a Huawei javítását ezzel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával