Tippek-trükkök

Így kapcsold be a sötét módot a Huawei telefonodon

Nem csak az üzemidőre lehet kedvezőbb hatással a sötét rendszer háttér, hanem a szem számára is barátságosabb lehet, így érdemes lehet beállítanod.

A Huawei egyes modelljeiben elérhető a különböző gyári kezelőfelületek elsötétítése, ilyen esetben világosról teljesen sötétre vált a beállítások, az értesítési sáv és a rendszer néhány felülete.

Így kapcsold be a sötét módot a Huawei telefonodon

Mely Huawei telefonokon érhető ez el?

A funkció kizárólag az OLED kijelző technológiával készült okostelefonokon érhető el gyárilag, az IPS és LTPS megjelenítővel rendelkező modelleken ez a funkció kimaradt az EMUI-ból. Ez azért lehet így, mert az OLED kijelző esetén a kijelző fekete területei ki vannak kapcsolva és kizárólag azon pixelek világítanak és ezzel együtt fogyasztanak áramot a panelen, amely információt jelenít meg. Ezzel tehát az üzemidőn lehet némileg javítani a telefonok esetén.

Mivel ez a beállítás nem járna teljesítmény, vagy akkumulátor veszteséggel az IPS és LTPS kijelzők esetében sem, akár elérhető is lehetne ez a funkció, egyelőre azonban sajnos kimaradt ezen modellekből. Pletykák szerint az Android 10. főverziója támogathatja rendszerszinten a sötétített módot, szóval van remény arra, hogy a jövőben elérhető lesz minden Huawei készülékre ez – ha így történik, cikkünket is frissítjük a jövőben!

Néhány készülék példaként, amelyen elérhető a kezelőfelület elsötítése

  • Mate 20 Pro
  • Mate 10 Pro
  • P20 Pro

Néhány készülék példaként, amelyen NEM elérhető  a kezelőfelület elsötítése

  • Mate 20
  • P20
  • P20 Lite
  • Mate 20 Lite
  • P Smart 2019

Sötét mód bekapcsolása

A támogatott Huawei okostelefonok esetében ezt a Beállítások – Akkumulátor menüpontján belül kell keresnünk. Itt a Kezelőfelület színek elsötétítése opciót kell kiválasztani és bekapcsolni, ezzel egy másodperc alatt aktiválódik a sötét séma.

Így kapcsold be a sötét módot a Huawei telefonodon

Az aktiválást követően a beállítások felülete világosról sötétre vált, az értesítési sáv gyorskapcsolóinak háttere is feketére vált. Néhány rendszer alkalmazás is átvált ilyenkor, ilyen például a HiCare, a Tárcsázó, az Óra, a Naptár, a Fájlok, a Jegyzettömb, vagy éppen a Huawei AppGallery.

Hogyan sötétíthetem el a telefon hátterét, ha nem támogatja azt az EMUI?

Az IPS és LTPS kijelzővel szerelt készülékek tulajdonosai, ahogy írtam nem kapják meg ezt a gyári beállítást, de azért számukra is van némi remény. Nem ennyire kidolgozott és jól működő megoldás,, de lehetőség van témával sötétre állítani a rendszert. A telefon Témák alkalmazásában lehetőség van letölteni több olyan témát is, amely sötét beállításra váltja a készüléket, igaz valószínűleg nem fogja az összes érintett felületet átalakítani a téma, de ez is több a semminél.

Szeretnél további tippeket és trükköket a Huawei telefonodhoz? Katt ide!

Hasonló cikkek

Close