Tippek-trükkök

Így kapcsold be a sötét módot a Huawei telefonodon

Nem csak az üzemidőre lehet kedvezőbb hatással a sötét rendszer háttér, hanem a szem számára is barátságosabb, így érdemes kipróbálnod azt a Huawei készülékeden.

A Huawei egyes modelljeiben elérhető a különböző gyári kezelőfelületek elsötétítése, ilyen esetben világosról teljesen sötétre vált a beállítások, az értesítési sáv és a rendszer néhány felülete. Az Android 10 és EMUI 10 esetén ennél több lehetőséget is kínál a funkció.

Így kapcsold be a sötét módot a Huawei telefonodon

Mely Huawei telefonokon érhető ez el?

A funkció korábban kizárólag az OLED kijelző technológiával készült okostelefonokon érhető el gyárilag, az IPS és LTPS megjelenítővel rendelkező modelleken ez a funkció csak az EMUI 10 frissítést követően válik elérhetővé. Az OLED kijelzős készülékeknél az üzemidőre is kedvező hatással lehet a beállítás, hiszen a fekete hátterű megjelenés esetén kevesebb áramot igényel a kijelző működése. IPS, LCD, LTPS kijelzőknél a funkció esztétikai jelleggel bír elsősorban.

Néhány készülék példaként, amelyen elérhető a sötét mód rendszerverziótól függetlenül

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

  • P30 Pro
  • P30
  • Mate 20 Pro
  • Mate 10 Pro
  • P20 Pro

Néhány készülék példaként, amelyen EMUI 10 frissítéssel elérhető a sötét mód

  • Mate 20
  • Nova 5T
  • P30 Lite
  • Mate 20 Lite
  • P Smart 2019

Sötét mód bekapcsolása EMUI 10 esetén

Csak azon készülékek esetében, amelyeken már EMUI 10, vagy újabb rendszerverzió fut!

Beállítások – Kijelző és fényerő – Sötét mód

A funkcióhoz extra beállítási lehetőség nem társul, csak ki- és bekapcsolni lehet.

Kezelőfelület elsötétítése EMUI 9.1, vagy régebbi rendszer esetén

A támogatott Huawei okostelefonok esetében ezt a Beállítások – Akkumulátor menüpontján belül kell keresnünk. Itt a Kezelőfelület színek elsötétítése opciót kell kiválasztani és bekapcsolni, ezzel egy másodperc alatt aktiválódik a sötét séma.

Így kapcsold be a sötét módot a Huawei telefonodon

Az aktiválást követően a beállítások felülete világosról sötétre vált, az értesítési sáv gyorskapcsolóinak háttere is feketére vált. Néhány rendszer alkalmazás is átvált ilyenkor, ilyen például a HiCare, a Tárcsázó, az Óra, a Naptár, a Fájlok, a Jegyzettömb, vagy éppen a Huawei AppGallery.

Hogyan sötétíthetem el a telefon hátterét, ha nem támogatja azt az EMUI?

Az IPS és LTPS kijelzővel szerelt készülékek tulajdonosai, amelyeken az EMUI 10-nél régebbi rendszer fut, ahogy írtam nem kapják meg ezt a gyári beállítást, de azért számukra is van némi remény. Nem ennyire kidolgozott és jól működő megoldás, de lehetőség van témával sötétre állítani a rendszert. A telefon Témák alkalmazásában lehet letölteni több olyan témát is, amely sötét beállításra váltja a készüléket, igaz valószínűleg nem fogja az összes érintett felületet átalakítani a téma, de ez is több a semminél.

Szeretnél további tippeket és trükköket a Huawei telefonodhoz? Katt ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával