Frissítés

10 éves telefonoktól veszi el a Google a GMS támogatást

A Google bejelentette, hogy 2021. szeptember 27-én visszavonja a Google szolgáltatásokat azon okostelefonoktól, amelyek még Android 2.3.7 operációs rendszert futtatnak.

10 éves telefonoktól veszi el a Google a GMS támogatást

A Gingerbread kódnévre keresztelt Android 2.3 kiadás még 2010 decemberében jelent meg és az utolsó verziója, a 2.3.7 következő évben, 2011. szeptember 21-én került kiadásra. Ezt követően egy rövid ideig ketté vált az Android rendszer. A 3.0 Honeycomb verzió tabletekre került, míg a 4.0 Ice Cream Sandwich okostelefonokra. Előbbi nem volt túl hosszú életű és hamar megbukott a dedikáltan tabletre szánt Android verzió, míg az ICS viszonylag hosszú karriert tudott magának.

Azon telefonok, amelyek esetleg még használatban vannak nagyjából 10 év után is és még Android 2.3.7-et futtatnak, szeptember végétől nem lesznek GMS támogatottak, nem lesz lehetőség bejelentkezni a Google termékeibe, mint például a Gmail, a YouTube, vagy a Térképek. A

Google közleményében arról ír, hogy az oka elsősorban a biztonsági okokra vezethető vissza, nem tartható fent kellően magas szint 10 éves, már nem támogatott szoftver verziók esetében.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával