Hírek

2023-ban is a Qualcomm lehet a HUAWEI fő chipszállítjója

A Huawei P50 sorozat megjelenése óta a Huawei nagyrészt Qualcomm Snapdragon SoC-ket használt okostelefonjai és tabletjei alapjaként. A stratégiaváltás azután történt, hogy a kínai technológiai vállalatnál elkezdtek apadni a Kirin készletek. Mivel a vállalat nem tud új SoC-ket készíteni jelenleg, a Huaweinek a Qualcommra kellett hagyatkoznia a telefonok piacra dobásakor, ami valószínűleg 2023-ban is folytatódik.

Várhatóan a Huawei továbbra is a Qualcomm Snapdragon processzorokat fogja használni az összes 2023-ban piacra kerülő készülékhez. 

Debütált a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

A Huawei például két zászlóshajó készüléket készít elő az első negyedévben. Az első a Huawei Mate X3 összehajtható telefon, a második pedig a Huawei P60 sorozat.

A korábbi jelentések szerint a Huawei a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészletet használhatja a Mate X3-ban, a P60 sorozatban használt típusról pedig incs még hír. Előfordulhat, hogy hasonlóan a Mate 50 Pro modellhez, a P60 széria már a legfrissebb aktuális Qualcomm processzort kapja majd. Ez akkor a Snapdragon 8 Gen 2 chipet jelentheti.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával