Frissítés

220 millió telefonon fut a HarmonyOS

A Huawei december 23-i nagy kínai bejelentése egy statisztikai adattal indult, a HarmonyOS új mérföldkövével.

Richard Yu, a Huawei Consumer Business Group vezérigazgatója jelentette be, hogy a HarmonyOS már 220 millió okostelefonon fut, amellyel a leggyorsabban terjedő operációs rendszer lett.

A HarmonyOS telefonokon elérhető verziója továbbra is kizárólag Kínában érhető el, azaz csak az anyaországban adtak ki frissítéseket Androidról HarmonyOS-re.

HarmonyOS különböző képeken

Több olyan megerősítés is volt, hogy 2022-ben jöhet a HarmonyOS a globális piacra, így Európába is. Azonban az EMUI 12 tervezett bevezetése és az, hogy a Huawei P50 Pro is EMUI 12-vel érkezik, igazából arra utal, hogy valószínűleg nem 2022 első felében jöhet az új operációs rendszer.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Jelenleg Magyarországon a MatePad 11-en fut csak nagyképernyőn HarmonyOS, emellett a Watch 3 és Watch GT 3 órákon érhető el a rendszer aktívan.

Kínában rendkívül sok modellre adta ki a Huawei a HarmonyOS-t, a Mate 10 és P20 szériára is megérkezett már. Igaz azonban, hogy bár korábban benne volt a frissítési tervben a Mate 9 és a P10 széria is, ezeket végül törölte a Huawei Kínában is.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával