Hírek

Debütált a Huawei Nova 9

A Huawei megtartotta első európai bemutatóját a 2021-es évben, amely főszereplője a Huawei Nova 9 okostelefon volt.

Debütált a Huawei Nova 9

Az új Huawei nova 9-es modell prémium külsőt, nagyon jó kijelzőt és szupergyors töltést tartalmaz, ezzel szeretné megnyerni a felhasználókat. 

A készülék 6,57”-os OLED kijelzőt kapott, ami 1080×2340 képpont felbontású (FHD+). Ez itthon az első Huawei telefon, amely 120 Hz-es képernyő frissítési rátával rendelkezik. Ezen kívül felül középre került egy punch hole, benne a 32 megapixeles kamera található. Az ujjlenyomat olvasó is bekerült a panel alá. A kijelző két oldala ívelt, lekerekedő, hasonló mértékben mint korábban a P30 Pro, a P40 Pro esetében.

Debütált a Huawei Nova 9

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hardveres teljesítményért a Qualcomm Snapdragon 778G processzor felül, viszont ennek csak a 4G-s verziója, nem támogatja a készülék az újgenerációs 5G-s hálózatokat. 8 GB RAM mellé 128 GB háttértár került a Nova 9-be, amely nem bővíthető tovább memóriakártyával.

A vékonynak számító 7,77 mm-es készülékház mindösszesen 175 gramm, amely egészen könnyűnek számít és tényleg légies a telefon kézbe véve. A beépített akkumulátor 4300 mAh, illetve a Nova 9 megkapta a Huawei SuperCharge (Max. 66W) gyorstöltést, amely egy évvel korábban a Mate40 Pro modellben debütált. Van USB-C, WiFi 6, Bluetooth 5.2, dual GPS és Dual SIM is a készülékben.

Debütált a Huawei Nova 9

A hátoldalra négy kamera került. A felső, gyűrűre hasonlító f/1.9-es kamera lencse alá egy 50 megapixeles RYYB szenzort helyezett a Huawei. Ez jó eséllyel a tavalyi Huawei P40, P50 Pro főkamerája lehet. Mellette a többi három kamera már nem ennyire kiemelkedő képességű, van egy 8 megapixeles ultra-széleslátószögű kamera, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységélesség érzékelő. Ezen kívül egy vakut tartalmaz még a készülék. Lézeres autofókusz, ToF nem került a telefonra.

Debütált a Huawei Nova 9

Bár Kínában HarmonyOS-szel érkezett a Nova 9, Európába ls Magyarországra a telefon Androiddal és EMUI 12-vel jön – viszont ez gyakorlatilag lehet hogy teljesen megegyezik a saját fejlesztésű rendszerrel – ránézésre és funkciókra tekintettel biztosan.

A Huawei Nova 9 Magyarországon is piacra kerül, az előrendelés már beindult. Kétféle szín jön belőle, a klasszikus fekete és az “kék”, amely egyszerre matt felületű, mégis csillogó és a fénytörésre váltja a színét.

 

Huawei Nova 9 magyarországi ár és megjelenés

Ingyenes kijelzőtörés elleni garancia a Nova 9 és Nova 8i mellé

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával