Hírek

A Best Buy is kihátrál a Huawei mögül

A Huawei amerikai terjeszkedése 2018-ban napról napra törik apróbb darabokra. Egy újabb partner lép ki mögüle az USA-ban.

A Best Buy, a legnagyobb elektronikai áruházlánc az Egyesült Államokban leállította a Huawei rendeléseket és a jövőben leállítja a vállalat termékeinek értékesítését is.

Sem a Best Buy, sem a Huawei szóvivője nem kommentálta különösebben a hírt.

Bár tavaly még arról írtunk, hogy nagy amerikai terjeszkedésbe kezd a Huawei, azonban a CES 2018-on kiderült, hogy csak a kártyafüggetlen csatornákon keresztül fog értékesíteni az országban. A szolgáltatók kihátráltak a megegyezésből az utolsó pillantban, állítólag kormányzati nyomás hatására. Ezt a nyomást erősíti meg az, hogy az ország több szervezete is javasolta, hogy ne használjanak az emberek Huawei telefont, mert a kínai kormány ellophatja azon keresztül az adataikat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az eset kapcsán elsősorban politikai okokról lehet szó, mint sem komolyabb veszélyről, amelyet a Huawei hordozhatna magában, azonban ez az erős kereskedelmi visszafogás pont elég arra, hogy a Huawei amerikai terjeszkedése gyakorlatilag az előtt megszűnjön, hogy ténylegesen elkezdődne.

Forrás
Cnet

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával