Hírek

Politikai nyomás nehezítheti a Huawei terjeszkedését az USA-ban

A CES 2018 előtt sok helyen pletyka tárgya volt, hogy a Huawei az Egyesült Államokban a Verizon és az AT&T szolgáltatókon keresztül értékesíti a Mate 10 Pro telefont, azonban a bejelentés során kiderült, végül egyik szolgáltató sem forgalmazza azt az USA-ban és helyette kártyafüggetlenül lesz elérhető a csúcsmodell.

He Weiwen, a New Yorkban lévő kínai konzulátus üzleti részlegén dolgozó alkalmazott szerint egy burkolt politikai döntés áldozata lett a Huawei. Úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok tart attól, hogy az országba még jobban betör a kínai hi-tech ipar és az amerikai technológiákat megszerzik felvásárlásokkal és együttműködési megállapodásokkal. Kínának számolnia kell az ilyen ellenintézkedésekkel.

Huawei Mate 10 Pro

2011-ben a Huawei már próbált piacra lépni az Egyesült Államokban, akkor hálózati felszerelések telepítésével lett volna jelen az országban, azonban akkor azt azt a mostanihoz hasonló módon elvetették az utolsó pillanatokban. Az esetet követően 7 évvel később, most a felhasználói ágazatban tapasztalhat a Huawei hasonló nehézségeket az USA-ban. Több helyen lehetett olvasni, hogy a Huawei amerikai szolgáltatóknál hozná forgalomba a Mate 10 Pro telefont, azonban a CES 2018-as bejelentés kapcsán tudni, hogy nem így történt ez végül.

Természetesen a Huawei közvetlenül nem kommentálta a bejelentést, tehát nem vehető hivatalos információnak a “politikai támadás”, de az tény, hogy a Huawei amerikai helyzetét nem segíti elő ez a piaci helyzet.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei persze nem adja fel. A Huawei Mate 10 Pro érkezik az USA-ba, amelyre egy erős reklámkampánnyal készült a gyártó.

A Huawei további CES 2018-as bejelentéseiért kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával