Hírek

A DxOMark trónjára repült a Huawei Mate40 Pro

Megjött a Huawei Mate40 Pro és minden konkurenst maga mögé utasított a fotózás terén.

A bemutató napjára elkészült a DxOMark tesztje is, amelyen mind az előlapi kamera (104 pont), mind a hátlapi kamerendszer (136 pont) új rekordot és első helyet hozott a Huawei számára.

A DxOMark trónjára repült a Huawei Mate40 Pro
Forrás: DxOMark.com

Az előlapon egy 13 megapixeles szenzor és egy ToF szenzor található meg. A DxOMark úgy látja, hogy kifejzetten jó a videóstabiliázása, jó a mélységélesség mérés és az arra történő fókuszálása, jó a fehéregyensúly kevés fény mellett és a képzajt is jól kezeli. A negatívumok mögött hozta fel a háttér alacsony részletességét, a bokéh módban tapasztalható mélységélességi problémákat. Az előlapo fotókra 110 pontot, a videókra 96 pontot kapott a telefon, ezzel összességében 104 pontos összteljesítménnyel a szelfi fotók új királya lett, a P40 Pro modellt megelőzve.

A DxOMark trónjára repült a Huawei Mate40 Pro

A Huawei P40 Pro-t korábban a második helyre küldte a Xiaomi Mi 10 Ultra fotós képessége, mikor egy ponttal megelőzte azt. Ezúttal három pontot tolt a korábbi legjobbra a Huawei Mate40 Pro okostelefon hátlapi kamerája.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A DxOMark kiemeléi a nagyszerű és gyors autofókuszt fotózás és videózás közben, a nagyszerű videós stabilizálást, a jó mélységélesség mérést, a megfelelő fehéregyensúlyt és színhelyességet a videózás során. A negatívok között van, hogy a tele-zoom fotók gyakran elvesztik a fókuszt, illetve hogy nagy kihívást jelentő videós jeleneteknél enyhe alulexponálás és korlátozottabb dinamikatartomány érhető el.  Ezzel együtt is, fotózásra 140 pontot, zoomra 88 pontot, videóra pedig 136 pontot kapott a Huawei Mate40 Pro, ezzel az új sztár a mobilfotózásban a maga 136 pontjával.

A DxOMark hátlapi kamera tesztje (angol)

A DxOMark előlapi kamera tesztje (angol)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával