Hírek

A Galaxy Foldhoz hasonló készüléke is lehet a jövőben a Huawei-nek

Jóval a Galaxy Fold bemutatója előtt a Samsung megoldásához hasonlót védett le a Huawei.

A Galaxy Foldhoz hasonló készüléke is lehet a jövőben a Huawei-nek

Még 2018 júniusában nyújtotta be a Huawei Technologies azt a dizánj védjegyet a WIPO Global Design Database felé, amely a Samsung Galaxy Foldhoz hasonlóan belül hajló kijelzővel rendelkező okostelefont tartalmaz.

Februárban előbb a Samsung mutatta be a Galaxy Foldot, az első összehajtható képernyővel rendelkező okostelefonját, majd pár nappal később a Huawei is leleplezte a saját megoldását a kategóriában, a Mate X-et, azonban kívülről hajlított kijelzővel.

A most felbukkant dizájn szabadalom első ránázásre nagyan hasonlít a Huawei Mate X-re, azonban mennek a levédett dizájnnak kívül van egy kijelzője, illetve az összehajtható panel belülről hajtható.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Arról nincs információ hogy a Huawei esetleg biztonsági okokból adott-e be védjegy regisztrációt erre, hogy szükség esetén hozzá tudjon nyúlni, vagy készül a jövőben hasonló készülékkel. A védjegy benyújtását követően fél évvel később jelentette be a kívül hajlított Mate X-et, ráadásul a bemutatón arról is beszélt Richard Yu, hogy szerinte jobb megoldás az, ha kívülről hajlik a kijelző, mert szebb dizájn alakítható és a kijelző elhasználódása is kisebb lesz tőle.

A februári bemutató óta sem a Galaxy Fold, sem a Mate X nem jelent még meg, egyelőre várat magára a kategória.

Forrás
Letsgodigital.org

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával