Hírek

A Huawei-é a legtöbb fő 5G szabadalom

Lassan, de biztosan elindultak a világon az első 5G hálózatok, Európában Svájcban kezdődött el az új generáció használata. Egy felmérés szerint a Huawei rendelkezik a legtöbb fontos szabadalommal.

Tovább menetel a Huawei az 5G-vel

Az 5G Standards-Essential Patent (5G SEP) azon szabadalmakat jelöli, amelyekre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy egy vállalat 5G-s hálózatot építsen ki, ezeket kell tehát licencelnie a tulajdonosaitól. A kínai gyártók az összes 5G SEP 34%-át birtokolja, ezzel az ázsiai országban van a legtöbb fő 5G szabadalom. Ebből is a Huawei rendelkezik a legnagyobb csomaggal, az összes megvásárlandó licenc 15%-a a vállalaté.

Ha a teljes, globális eloszlást nézzük, a Huawei 1554 különböző 5G SEP szabadalommal rendelkezik, ezt a Nokia (Az Alcatel-Lucenttel közösen)  követi 1427-tel, a harmadik helyen van a Samsung 1316-tal. A Qualcommnak 845, az Ericssonnak 819, az Intelnek 551 szabadalma van. Érdekesség, hogy kis számú 5G SEP-pel rendelkezik az ASUS, a BlackBerry, illetve a HTC is többek között.

A Huawei-é a legtöbb fő 5G szabadalom

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei több mint 10 éve kezdte el fejleszteni az 5G hálózatokat, amelybe komoly K+F összegeket költött és már évekkel ezelőtt jelezte, hogy szeretne az 5G legfőbb fejlesztőjévé válni, most pedig úgy tűnik, hogy ez sikeresen meg is történt.

Forrás
CGTN

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával