Hírek

A HUAWEI elhozza a Nova 10 szériát az IFA-ra

Az IFA 2022 kiállítás Berlinben szeptember 2-án startol, a HUAWEI pedig megerősítette, hogy a németországi eseményen debütál a Nova 10 széria globális kiadása.

Az IFA 2022 kiállítás Berlinben szeptember 2-án startol, a HUAWEI pedig megerősítette, hogy a németországi eseményen debütál a Nova 10 széria globális kiadása.  A HUAWEI Nova 10 széria Kínában már a nyár folyamán bemutatkozott, így a képességei ismertek. A Nova 10 és a Nova 10 Pro modell hasonló dizájnnal érkezik, előbbi 6,67”-os, utóbbi 6,78”-os FullHD+ 120 Hz-es AMOLED kijelzővel. A készülékek egyaránt a Qualcomm Snadragon 778 4G chippel vannak felszerelve. Mind a két típus hátlapján egy 50 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultra-széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységélesség érzékelő kamera található meg. Az előlapon a Nova 10 esetén egy brutálisnak hangzó 60 megapixeles kamera helyezkedik el, míg a Pro kiadáson e mellé egy második, 8 megapixeles kamera is helyet kapott a kivágáson belül. A sima modell 4000 mAh-s, a Pro pedig 4500 mAh-s akkumulátort kapott, előbbi 66 wattos, a Pro pedig 100 wattos SuperCharge töltési képességgel.  Azt egyelőre nem tudni, hogy a HUAWEI ezúttal is csak az “alap “modellt hozza-e el a globális piacra, mint ahogyan a Nova 9 esetén is volt, vagy esetleg ezúttal kiadja a régióban a Nova 10 Pro kiadást is. Az biztos, hogy amíg Kínában a széria HarmonyOS rendszerrel fut, addig Európában és a világ többi részén továbbra is EMUI 12 szoftverrel kerül majd piacra, Android alapon (azonban Google helyett HMS támogatással).

A HUAWEI Nova 10 széria Kínában már a nyár folyamán bemutatkozott, így a képességei ismertek. A Nova 10 és a Nova 10 Pro modell hasonló dizájnnal érkezik, előbbi 6,67”-os, utóbbi 6,78”-os FullHD+ 120 Hz-es AMOLED kijelzővel. A készülékek egyaránt a Qualcomm Snapdragon 778 4G chippel vannak felszerelve. Mind a két típus hátlapján egy 50 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultra-széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységélesség érzékelő kamera található meg. Az előlapon a Nova 10 esetén egy brutálisnak hangzó 60 megapixeles kamera helyezkedik el, míg a Pro kiadáson e mellé egy második, 8 megapixeles kamera is helyet kapott a kivágáson belül. A sima modell 4000 mAh-s, a Pro pedig 4500 mAh-s akkumulátort kapott, előbbi 66 wattos, a Pro pedig 100 wattos SuperCharge töltési képességgel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a HUAWEI ezúttal is csak az “alap “modellt hozza-e el a globális piacra, mint ahogyan a Nova 9 esetén is volt, vagy esetleg ezúttal kiadja a régióban a Nova 10 Pro kiadást is. Az biztos, hogy amíg Kínában a széria HarmonyOS rendszerrel fut, addig Európában és a világ többi részén továbbra is EMUI 12 szoftverrel kerül majd piacra, Android alapon (azonban Google helyett HMS támogatással).

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával