Hírek

A Huawei gyártotta a legtöbb notch-os telefont

A Huawei sorra dönti meg saját rekordjait, mellé pedig a konkurensekre is réver. Ezúttal a kijelzőket tekintve körözte le a többi gyártót.

A Sigmaintell Consulting elemzése szerint 2018 első felében, azaz januártól június végéig a Huawei szállította le a legtöbb notch kijelzős okostelefon. A számítások szerint a vállalat 6 hónap alatt 25,4 millió darab telefont gyártott le és szállított ki, amely szenzorszigettel rendelkezik. A második helyre az Apple került 20,7 millió készülékkel (egyelőre csak az iPhone X-szel).

Huawei nova 3e - indul a notch-korszak

Az első félévben összesen 86,1 millió telefon került piacra notch kijelzővel. A Huawei júniusig 100 millió telefont gyártott le, ami azt jelenti, hogy minden negyedik készüléke notch kijelzős szerelt modell volt. Érdekes megjegyezni, hogy a Huawei úgy lett az elsőszámú ebben a versenyben, hogy a szenzorzigetet először március végén alkalmazták új telefonban, azaz a 6 hónapos időszak első felében nem is kínáltak még ilyen eszközt.

A Sigmaintell Consulting a kijelző panelek típusát tekintve is adott ki egy elemzést az első 6 hónap telefonjait tekintve. Méréseik szerint a leszállított készülékek 42%-a LCD kijelzős volt, ez 390 millió darab készüléket jelent. Ezt követte az LTPS LCD panel 36%-os részesedéssel és 340 millió darabbal. Érdekesség, hogy évekkel ezelőtt azt vízionálták, hogy az AMOLED árcsökkenése miatt piacvezető lehet, ennek ellenére 2018 első felében mégis csak 21% volt a részesedese a technológiának, “csak” 200 millió darab telefonba került ilyen panel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Szerző
Digitimes

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával